Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

IFK Göteborg hyllar Stefan Lindqvist

Stefan Lindqvist imponerade på IFK Göteborgs centrala mittfält under 90-talet. Foto: © Bildbyrån
Stefan Lindqvist har berättat om sin svåra sjukdom. Foto: LOVISA WALDECK

Den förre storspelaren Stefan Lindqvist, 52, är drabbad av den dödliga sjukdomen ALS. 

Nu väljer IFK Göteborg att hylla honom inför mötet med Gif Sundsvall på Gamla Ullevi. 

– Han är väldigt tagen av all blåvit kärlek, säger initiativtagaren Fredrik Risp, 38. 

Stefan Lindqvist var en kugge på IFK Göteborgs centrala mittfält under storhetstiden på 90-talet. 

I vintras gick han ut med att han drabbats av den dödliga sjukdomen ALS. Diagnosen ställdes 2012. 

– Då hade jag redan processat det i två år, jag visste vartåt det barkade. Just när beskedet kom var det varken någon överraskning eller chock. Jag tappade lite kraft i axeln och gick till IFK:s läkare Leif Swärd. När det inte var någon nerv i kläm blev det olika slags röntgen, bland annat av hjärnan. Men inget hittades. Först när de började söka i ryggmärgen hittades svaret, berättade han för GT.  

– Jag vet att det inte finns några botemedel. Men jag har haft tur i oturen, min försämring är långsam. 

”Bättre höra av sig innan begravningen”

Han berättade också om all kärlek och stöttning han fått. Telefonen har gått varm .

– Det får mig också att tänka på begravningar man har varit på. Många kommer och tar farväl, men de sista åren har man kanske inte träffats på en tid. Det är så mycket bättre att höra av sig innan det blir begravning, sa Stefan Lindqvist. 

Fredrik Risp. Foto: BBPODD

När den förre Blåvittspelaren Fredrik Risp, som är ansvarig för klubbens legendarlag, läste om Stefan Lindqvists öde bestämde han sig för att göra något. Inför IFK Göteborgs allsvenska möte med Gif Sundsvall den 6 juli kommer det att spelas en legendarmatch mellan ett Roger Gustafsson-lett Blåvitt och Halmstads BK, som  coachas av förbundskaptenen Janne Andersson. 

– Vi har fått väldigt positiv respons från både klubben och partners. Vi vill att ”Linkan” med familj får en fin dag och att vi kan samla in pengar till ALS-forskningen. Han är väldigt tagen av all blåvit kärlek han har fått och tycker att engagemanget är helt fantastiskt. Vi vill hylla en gammal hjälte och hoppas kunna fylla Gamla Ullevi. Ett 30-tal profiler från 80- och 90-talet kommer att vara med, säger Fredrik Risp.