Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IFK Göteborg har gjort klart med ny målvakt

Gustav Lillienberg.
Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG. IFK Göteborg har gjort klart med en ny målvakt. 

Gustav Lillienberg, 18, återvänder till klubben och kommer närmast från Southampton. 

– Han är välskolad, atletisk och spelintelligent, säger sportchef Pontus Farnerud. 

Lillienberg tillhörde IFK Göteborgs akademi fram till 2017 då flyttlasset gick till England. Efter spel i Arsenals, Fulhams och Southamptons akademier är han nu alltså tillbaka i Göteborg. Ett ettårigt A-lagskontrakt är påskrivet meddelar klubben på sin hemsida. 

– I Southampton, som är en av de engelska toppakademierna, har Gustav fått väldigt fin utbildning och träning. Nu har han varit här de senaste veckorna och gjort ett bra intryck på och utanför plan, säger Pontus Farnerud.

Själv säger Gustav Lillienberg: 

– Det är ett stort steg att ta upp i A-laget. Det var alltid drömmen som pojklagsspelare. Jag har fått ett väldigt bra mottagande här under träningsveckorna och det känns jättebra att få bli en del av Blåvitt igen. 

Blåvitt jagar en målvakt till 

Islänningen Adam Ingi Benediktsson, 19, skrev i höstas på ett treårskontrakt och ses som en framtida ”etta” mellan stolparna, men IFK Göteborg jagar också en etablerad målvakt som kan ta plats mellan stolparna direkt. 

Namn som nämnt där den senaste tiden är Halmstads Malkolm Nilsson Säfqvist och Celtics grekiske keeper Vasilis Barkas, som är väldigt långt ifrån startelvan. Däremot sitter Barkas på en väldigt hög lön som komplicerar en eventuell affär. 

Pontus Farnerud vill inte kommentera några namn.