IFK Göteborg ger sig in i jakten på Thern

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborg jagar offensiva spelare. 

Ett hett alternativ: Simon Thern, 28. 

Enligt GT:s uppgifter är samtalen mellan parterna långt gångna. 

Mittfältarens kontrakt med IFK Norrköping gick ut efter förra säsongen och Thern har inte varit imponerad av hur klubben har skött kommunikationen. 

– Om de inte är intresserade av att ens slå ett samtal, då skiter jag i det. Det blir inte Norrköping. Jag känner att jag är klar där. De har nog fullt upp med att få ordning på sitt eget. Sedan dagen jag fick covid-19 så har jag inte hört ett ord från dem. Sedan Jens (Gustafsson, tränare) lämnade då. Det är ingen från föreningen som har hört av sig till mig överhuvudtaget, sa Thern till Värnamo Nyheter i mitten av januari. 

Tränar med IFK Värnamo

I väntan på en ny klubb har han hållit i gång på hemmaplan med IFK Värnamo. Ett tag såg det ut som att han var på väg till hårdsatsande Botev Plovdiv i Bulgarien, men så blev det inte. 

– Simon trodde inte det skulle vara optimalt för hans familj, vi respekterar det. I min värld är familjen alltid första prioritet. Det finns inga hard feelings. Det är synd, Simon är en jätteduktig spelare, men om familjen inte är lycklig så blir det fel. Blir inte bra för oss heller, sa Botev Plovdivs tränare Azrudin Valentic (tidigare i BP) till Fotbollskanalen för några dagar sedan. 

Samtidigt har många transferfönster hunnit stänga och alternativen minskar för Simon Thern, som under många år rankats som en av allsvenskans bästa centrala mittfältare. 

Det är här IFK Göteborg ser att det finns en möjlighet. Klubben har det dock väldigt trångt på just det centrala mittfältet och har på grund av det tackat nej till landslagsmannen Gustav Svensson, men Thern är betydligt mer offensivt lagd än Svensson och skulle även kunna konkurrera på andra platser. 

Men även andra omdisponeringar i laget skulle kunna göras för att Thern ska få plats.

Har närmat sig varandra

Enligt GT:s uppgifter har IFK Göteborg och Simon Thern fört diskussioner under en tid och närmat sig varandra. 

IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud hälsar att han inte har några kommentarer i nuläget.

Den 28-årige smålänningen har även representerat Helsingborg, Malmö FF, Heerenveen och AIK. 

I fredags sålde Blåvitt vänsteryttern Giorgi Kharaishvili till ungerska Ferencvaros och klubben har meddelat att man söker en ersättare till georgiern. 

På lördag börjar tävlingssäsongen för Roland Nilssons gäng. Då väntar Sandviken i Svenska cupen på bortaplan.