Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IFK Göteborg enkelt vidare till gruppspel

Gustaf Norlin gjorde matchens första mål.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Robin Söder gjorde det andra.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

IFK Göteborg gick för ett tidigt mål.

Och det tog bara 14 minuter för Blåvitt att göra 2–0 mot division ett-klubben Österlen – och fixa en plats i svenska cupens gruppspel nästa år.

Till slut vann Göteborgslaget med 3-0. 

Medan Blåvitt i sin senaste tävlingsmatch besegrade Malmö FF med 3–2 kom Österlen från ett rejält bakslag senast, hela 1–8 mot Utsikten.

De drygt tusen personerna runt Skillinge IP hade knappast några större förhoppningar om seger när Blåvitt kom till Österlen för matchen i svenska cupens andra omgång.

Och det dröjde bara drygt fem minuter innan allsvenskarnas första mål kom.

Mittbacken Mattias Bjärsmyr, som hade debuterande nyförvärvet Bernardo Vilar vid sin sida, drog en lång hög boll från egen planhalva i djupet framför Gustaf Norlin.

”Ville vara först på bollen”

Nyförvärvet från Varberg – som inte gjort något mål på de tolv matcher han spelat i allsvenskan – tog emot, ryckte i från och petade in 1–0.

– Jag ville bara vara först på bollen och plocka ner den. Så får jag en liten touch innan keepern hinner ut och och ta den, säger Gustaf Norlin till C More.

Bara åtta minuter senare stängde Robin Söder mer eller mindre matchen när han gjorde 2–0 framspelad av Tobias Sana.

Blåvitt hade massor av chanser att öka på ledningen. Söder hade tre klara chanser, varav en träff i virket, men lyckades inte öka på ledningen.

Noah Alexandersson prickade också målramen.

Frisparksreturen gav mål

Det tredje målet föregicks också av en träff i virket. Tobias Sana tvingade med en frispark Österlen-målvakten Festim Bytyqi att sträcka sig och styra bollen i stolpen. Där fanns Hosam Aiesh redo och petade in 3–0.

När segern var definitivt säkrad genomförde IFK-tränaren Mikael Stahre flera byten. 

Men några fler mål blev det inte.

IFK Göteborg är klart för gruppspelet i svenska cupen medan Österlen får fortsätta kämpa för nytt kontrakt i söderettan.