Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

IFK Göteborg agerar – trappar upp jakten

Tränaren Poya Asbaghi. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Klubbdirektören Max Markusson. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

IFK Göteborg trappar upp jakten på nyförvärv. 

En eller två nya provspelare kan bli aktuella i veckan, enligt GT:s uppgifter. 

Samtidigt är Gai Assulin, 27, José Manuel Casado, 32, och Joel Qwiberg, 26, avskrivna i nuläget. 

IFK Göteborg har inte övertygat i vinter och gjorde en riktig plattmatch mot nykomlingen Falkenberg i fredags (0-2). 

Klubben har länge sökt förstärkningar och nu intensifieras jakten. I början på kommande vecka är ett möte inplanerat där en rad namn ska diskuteras, enligt GT:s uppgifter. 

I första hand letar man efter spets på det centrala mittfältet, en spelare som kan gå direkt in i startelvan, och en vänsterback/winger.  Den senare främst för att bredda truppen, och han ska gärna kunna spela på andra kanten också. 

Försvararen Joel Qwiberg, som har spelat i BP och som nyligen bröt sitt kontrakt med MLS-klubben San José Earthquakes, är ett namn som funnits med på agendan, vilket GP tidigare har rapporterat. 

Fritiof Björkén med på listan 

Parterna har fört samtal, men IFK Göteborg har på sportliga grunder valt att inte gå vidare då man anser sig ha bättre alternativ, enligt GT:s uppgifter. 

Brommapojkarnas back Fritiof Björkén, 28, finns också med på IFK Göteborgs lista. 

Det kan även bli aktuellt att förstärka på andra positioner om rätt spelare dyker upp. 

I veckan kan en eller två provspelare ansluta, men inget är helt spikat ännu. 

Carlos Tevez och Gai Assulin i Manchester Citys kläder. Foto: JON SUPER / AP

För ett par veckor sedan provspelade den offensive mittfältaren Gai Assulin, 27, med meriter från FC Barcelona och Manchester City, och vänsterbacken José Manuel Casado, 32, med Blåvitt. Sedan dess har det varit tyst. 

GT kan nu berätta att duon har fått besked om att det inte är aktuellt med kontrakt i nuläget, men att situationen kan förändras om IFK Göteborg inte ror i land de namn som är före i kön. 

Blåvitt saknar fortfarande en sportchef sedan Mats Gren fick sparken i höstas. Tills vidare sköts de arbetsuppgifterna av sportrådet bestående av klubbdirektören Max Markusson, styrelseledamoten Kennet Andersson och tränaren  Poya Asbaghi.

Det svenska transferfönstret stänger den 4 april.