Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lämnar klubben – Blåvitt bekräftar

Ferran Sibila.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Poya Asbaghi och Ferran Sibila efter Blåvitts cuptitel 2020.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Ferran Sibila, 33, lämnar IFK Göteborg.

Det bekräftar Blåvitt under onsdagen.

– Jag kommer alltid att ha ett starkt band till IFK Göteborg och jag vill tacka alla i och kring klubben för tiden vi har haft tillsammans, säger katalanen som tillsammans med Poya Asbaghi, 36, nu tar över Barnsley FC i engelska Championship.

GT kunde i dagarna berätta att Poya Asbaghi lämnar jobbet som förbundskapten för det svenska U21-landslaget för att ta över Championship-klubben Barnsley.

Under onsdagen bekräftades nyheten.

Med sig tar han sin tidigare kollega från tiden i IFK Göteborg, Ferran Sibila.

Den 33-årige katalanen, som kom till Blåvitt 2019 och först var assisterande tränare till Asbaghi och sedan till Roland Nilsson, fick lämna det uppdraget i samma veva som den sistnämnde fick sparken av Blåvitt.

Sedan dess har Sibila arbetat med individuell spelarutveckling och scouting, speciellt inriktad mot Blåvitts akademi.

– Ferran har visat en stor lojalitet till IFK Göteborg. Hans kunskap, professionalitet och passion är egenskaper vi förknippar med Ferran och som vi har uppskattat hos oss. Vi vill tacka honom för hans tid i Blåvitt och samtidigt önska både Ferran och Poya lycka till i deras nya klubb, säger Blåvitts sportchef Pontus Farnerud till klubbens hemsida.

Ferran Sibila och Poya Asbaghi.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Visat en stor lojalitet”

Ferran Sibila var med och förde IFK Göteborg till vinsten i Svenska cupen 2020. Vid årsskiftet går Blåvitts avtal med konsultföretaget Soccer Services, där Sibila är anställd, ut.

– Det har varit fina år för mig i Sverige och i Blåvitt. Att vinna cuptiteln 2020 var något oförglömligt, som jag alltid kommer att ha med mig. Jag kommer alltid att ha ett starkt band till IFK Göteborg och jag vill tacka alla i och kring klubben för tiden vi har haft tillsammans, säger han.

Barnsleys vd Khaled El-Ahmad, tidigare chefsscout i Djurgården, säger till klubbens hemsida om rekryteringen:

– De är båda två bra personer och talangfulla tränare med ett tydligt ledarskap och taktisk filosofi. Poya fanns på vår radar redan 2019 och när vi fortsatte med vår rekryteringsprocess blev det tydligt för alla parter att Poya och Ferran kan ta Barnsley framåt.

Duon väntas leda sin första träning med den engelska klubben på måndag.

Barnsley ligger näst sist i Championship efter 17 omgångar.