Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”I ren okunskap tog jag ut titeln i förskott”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Häcken är en av guldfavoriterna i allsvenskan.

Men Häcken ska också spela sin fjärde final i svenska cupen.

– Cupfinalen är största chansen för oss att få en titel i år, säger Häcken-tränaren Andreas Alm efter 3–0 i semifinalen mot Västerås.

Häcken har haft en tung försäsong med många skador och sjukdomar. 

I cupsemin saknades givna startspelare som högerbacken Godswill Ekpolo, innermittfältaren Erik Friberg och långtidsskadade spelgeniet Daleho Irandust. 

Och nye landslagsmeriterade vänsterbacken Martin Olsson hinner knappast bli klar till den allsvenska starten.

Spelarna tillbaka efter sommaren

– Vi har tre veckor på oss att förbereda oss. Men vi kommer att vara lite stukade när vi går in i säsongen. Några av de skadade närmar sig. Vi har visat i cupen att stabiliteten finns, men vi behöver mer spets när det gäller orken, säger Andreas Alm.

– Vi får ta oss genom de åtta första omgångarna före EM-uppehållet, först efter sommaren är de skadade spelarna tillbaka fullt ut.

30 maj ska cupfinalen spelas. I början av april avgörs om Häcken ska få möta Djurgården, Hammarby eller Trelleborg.

Häcken har förlorat en cupfinal

Inför kvartsfinalen mot Norrköping sa Andreas Alm att hans lag skulle ta pokalen bara det blev seger mot Norrköping.

– Det baserade jag på att vi hade hemmamatch och att jag trodde att Häcken aldrig hade förlorat en cupfinal. Då trodde jag att vi inte skulle göra det denna gången heller. Men det visade sig att Häcken 1990 förlorade mot Djurgården. I ren okunskap tog jag ut segern i förskott, säger Andreas Alm med ett leende.

– Men det är klart att det är en höjdpunkt. Häcken vill vara bland dom största. Det är ett sätt att växa, att ta den lite mindre cuptiteln på vägen och bli vinnare och jobba sig in på det sättet. Den är jätteviktig för oss. Det är den överlägset största chansen för oss att ta en titel i år.