Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyséns kritik mot Blåvitt: ”Går inte att gömma sig”

Tobias Hysén.Foto: BILDBYRÅN
August Erlingmark deppar efter Blåvitts poängtapp mot Falkenberg.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Blir tränaren Poya Asbaghi kvar i IFK Göteborg?Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg går tungt i allsvenskan och har sex raka matcher utan seger.

På senare tid har diskussioner lyfts om tränaren Poya Asbaghi är rätt person att leda laget.

– Jag är så extremt delad här, säger Tobias Hysén i podcasten Ljugarbänken.

Hemmamatchen mot AIK den 2 juli, det var senast Blåvitt tog en seger i allsvenskan.

Sedan dess har man radat upp sex matcher med kryss och förluster.

Och i tabellen har man sjunkit ned på en elfteplats, med bara tre poäng ner till Helsingborg på kvalplats.

I det senaste avsnittet av podcasten Ljugarbänken delar den tidigare anfallsprofilen Tobias Hysén ut kritik mot sitt gamla lag.

Kritiken: ”Går inte att gömma sig bakom längre”

– Helheten i IFK Göteborg, om man tittar på hela säsongen. Nu har de två vinster på elva matcher, och jag läste någonstans att Blåvitt har vunnit tre av de 17 senaste allsvenska matcherna. Det håller inte. Ska du kunna sitta och prata om bra prestationer och att vi spelar bra.. Fan, har du vunnit tre matcher av 17 har du inte varit bra. Det spelar ingen roll hur man vänder och vrider på det, säger han.

Blåvitts 0–0-match mot BK Häcken i söndags var lagets fjärde raka kryss.

 – Om man tar matchen i sig, 0–0 borta mot Häcken, de har två-tre riktigt bra målchanser – det får man någonstans acceptera. Att vi tar det krysset och kör vidare. Men det har blivit får många sådana matcher nu, där den enskilda matchen är bra men man inte får med sig resultatet. Stämmer det att man bara har vunnit tre av de 17 senaste så måste man börja hitta sätt att vinna – det går inte att gömma sig bakom längre, säger han. 

Asbaghis framtid: ”Är extremt delad här..”

Efter att Rikard Norling fått sparken från AIK i veckan har det på sina håll lyfts en diskussion kring om Poya Asbaghi borde gå samma väg till mötes.

Hysén är osäker hur han står i frågan.

– Jag blir så extremt delad här, för jag gillar Poya och har jobbat med honom i två år, dels som spelare och dels som ledare. Jag vet ju att han är en skicklig tränare. Jag tycker Blåvitt spelar en roligare fotboll nu än på länge – men frågan är om det är en bra fotboll? De vinner ju inte – de vinner för få matcher för att man ska säga att det är bra fotboll. Så enkelt är det ju, säger han.

LÄS MER: Blåvitts mardröm: Han missar cupfinalen