Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hysén ryter ifrån: ”Nu får det räcka..”

Tobias Hysén har tröttnat på allt ”hat” mot Mattias Bjärsmyr.Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mattias Bjärsmyr har tunga meriter med Blåvitt.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

IFK Göteborgs supportrar röstade fram Thomas Rogne i stället för Mattias Bjärsmyr. 

Det får Tobias Hysén att se rött. 

”Nu får det räcka med allt jävla ”hat” mot ”Bjärs”, skriver han på Twitter. 

Supportersajten Baraben.com låter Blåvittfansen rösta fram 2000-talets bästa startelva. Sedan tidigare är målvakten (Bengt Andersson) och högerbacken (Emil Salomonsson) utsedda. 

Nu har turen kommit till mittbackarna. 

Med 52 procent av 774 röster knep Thomas Rogne den ena platsen klart före Mattias Bjärsmyr (20). Den andra platsen kommer islänningen Ragnar Sigurdsson att lägga beslag på med förkrossande majoritet. 

Omröstningens resultat gällande den första positionen har fått Blåvittikonen Tobias Hysén att ryta ifrån på Twitter. Den forne stjärnspelaren, som lade skorna på hyllan hösten 2018 och som är nära vän med Bjärsmyr sedan många år, skriver följande: 

”Jag älskar Rogne, både som spelare och person, men nu får det räcka med allt jävla ”hat” mot Bjärs. Rogge spelade 66 matcher för Blåvitt, Bjärs har spelat över 350 matcher, vunnit SM-guld och tre cupguld.” 

Hysén: Vet att jag är partisk 

Hysén fortsätter: 

”Ni har dömt Bjärs för att många av er tror att han skulle varit gnällig och dålig. Vet att jag e partisk, men kom igen. Jag skulle välja Bjärs före alla andra mittbackar jag spelat med i Blåvitt. För jag vet att om jag inte gör det jag ska, så kommer han se till att jag gör det.” 

Thomas Rogne spelade i Blåvitt mellan 2015 och 2017. I dag representerar han polska Lech Poznan. 

https://twitter.com/hysentobias/status/1246101459932000258https://twitter.com/hysentobias/status/1246101462276608002

Den förre lagkaptenen Mattias Bjärsmyr, 34, som spelade i IFK Göteborg 2005 till 2009 och 2012 till 2017, är en vattendelare bland blåvita anhängare. Han är uppskattad för lång och trogen tjänst, ledaregenskaper och fina meriter, men han har också öppet kritiserat klubbens strategi, ansetts vara överbetald i slutet av sin tid i klubben och yngre spelare har klagat på att han varit för tuff. 

Mittbacken spelar sedan i somras i turkiska Genclerbirligi. 

GT har sökt Tobias Hysén för en kommentar.