Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hysén redan tillbaka – med mot BK Häcken

Tobias Hysén gör comeback. Foto: BILDBYRÅN

Comebacken skulle ha dröjt ett par veckor. 

Men Tobias Hysén är med i Blåvitts matchtrupp mot BK Häcken. 

– Jag hade nog löst 50-60 minuter om det hade behövts, säger anfallaren. 

Knät spökade ett tag innan klubben och Hysén kom fram till att en meniskoperation var det bästa alternativet för att bli kvitt problemet. 

Rehabiliteringen har gått bättre än väntat och anfallaren är alltså spelklar till derbyt på Hisingen i morgon kväll. 

– Stort plus till ”Tobbe” och medicinska teamet. Det har gått både fort och bra. Kul och viktigt för oss att han är tillbaka redan nu, säger assisterande tränaren Alf Westerberg på klubbens hemsida

Huvudtränaren Poya Asbaghi: 

– Förutom ledaregenskaperna är Tobbe en spelartyp det inte kryllar av i vårt lag. Han är en bra boxspelare och det är alltid bra att ha med honom i truppen, på alla sätt och vis. 

Speciell behandling 

Hysén själv berättar att han kapade rehabtiden med sju-åtta dagar. 

– Vi har ju testat lite grejer, bland annat den här kryobehandlingen där man kör iskallt i ett par minuter. Man får i gång blodcirkulationen och man vill ju ha bort svullnaden i knät för att kunna träna för fullt. Mycket möjligt att det har hjälpt till, säger han.

Anfallaren har inte varit speciellt skadedrabbad under sin karriär och har mest haft problem med baksidorna. 

– Jag har bra läkekött och knäna har varit hyfsat hela, de har lite kvar att ge. 

Så du är redo för ett inhopp mot BK Häcken? 

– Jag hade nog löst 50-60 minuter om det hade behövts, men man behöver inte skynda in i något och nu gjorde ju Robin (Söder) mål senast och ser bättre och bättre ut. Men jag är glad över att vara tillbaka och ska hjälpa till så mycket som det behövs. 

Blåvitt har ett tufft spelschema framöver: BK Häcken i morgon kväll, AIK hemma på torsdag och Hammarby borta följande måndag. Sedan väntar Trelleborg hemma den 6 oktober innan det är dags för landslagsuppehåll. 

– Jag hoppas kunna konkurrera om en startplats mot Trelleborg. Men det är klart, vinner vi de här tre matcherna först så sitter jag gladeligen kvar på bänken och avlastar, säger Tobias Hysén. 

 

Blåvitts trupp mot BK Häcken:

Erik Dahlin, Tom Amos, André Calisir, David Boo Wiklander, Emil Salomonsson, Carl Starfelt, Billy Nordström, Victor Wernersson, Marcus Degerlund, August Erlingmark, Fredrik Oldrup Jensen, Vajebah Sakor, Amin Affane, Sargon Abraham, Sebastian Ohlsson, Patrik Karlsson Lagemyr, Giorgi Kharaishvili, Robin Söder, Tobias Hysén.