Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hysén: ”Inte rättvist att sparka honom”

Glenn Hysén under en Blåvitt-match.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Den förre storspelaren Ralf EdströmFoto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Niclas Alexandersson i BlåvittFoto: BILDBYRÅN

Poya Asbaghi sparkas från IFK Göteborg efter svaga resultat i allsvenskan.

Ett beslut som äventyrar klubbens ekonomi, menar klubbikonen Glenn Hysén – och får medhåll av Ralf Edström.  

– Jag lider lika mycket som alla andra, säger Glenn Hysén. 

Efter endast två segrar på 18 allsvenska matcher har IFK Göteborgs styrelse i dagarna haft flera möten där bland annat tränaren Poya Asbaghis framtid i klubben diskuterats. 

Under en presskonferens på torsdagen meddelade klubben att Asbaghi får lämna uppdraget som huvudtränare i IFK Göteborg. 

Ett beslut som Blåvittlegendaren Glenn Hysén inte tycker är rättvist.  

– Det är tråkigt för Poya. Jag känner honom och han är en go gubbe och väldigt trevlig, säger Hysén.

Är det rätt att sparka Poya Asbaghi?

–Jag tycker inte att det är rättvist. Men det är ju det lättaste valet, man kan inte sparka hela laget, säger Hysén som menar att han lider med lagets svaga resultat.

– Jag lider lika mycket som alla andra, de har inte haft flyt, nu senast missade de ju en straff. Sett till hur de har spelat så ska de inte ligga där de ligger.

”Tufft att vara tränare”

Den före detta blåvittkaptenen Niclas Alexandersson är inne på samma spår, att laget borde kunnat ta fler poäng – men vill inte spekulera huruvida det var rätt eller fel att sparka Asbaghi. 

– Jag är inte rätt person att uttala mig i om det är rätt eller inte, dessutom har jag min son i laget. Spontant tänker jag att det är tufft att vara tränare. Man verkar ha gått på resultaten och då är det ofta tränaren som får ta smällen – det är så den här branschen funkar. I många av matcherna har man haft tillräckligt med chanser och hade man vunnit några av dem hade man varit på säker mark och då hade kanske inte det här hänt, säger Alexandersson.  

”Inte den billigaste varianten”

Glenn Hysén tycker att beslutet att sparka Poya Asbaghi rimmar illa med den ekonomiska situationen i klubben.

– Om nu ekonomin är så dålig så är ju det här inte den billigaste varianten, en ny tränare ska också ha betalt, säger han.  

En annan som ställer sig frågande till klubbens agerande är den förre storspelaren Ralf Edström, som spelade tre säsonger i IFK Göteborg i slutet av 70-talet. 

– Det har hängt i luften men jag tänker i de här banorna, på det ekonomiska. Klarar Blåvitt att skicka av honom (Asbaghi) och att ta dit en ny? De har tagit in spelare i sommar och nu kickar de dessutom tränaren. Jag tycker att de agerat lite konstigt de senaste åren. Det blir dyra pengar för dem. 

Nya spelare kan ha påverkat

Edström spekulerar även i att de rutinerade spelare som IFK Göteborg värvat in under sommaren kan ha haft något att säga till om.  

– Jag funderar i om det handlar om att de som kommit in är tunga namn som har varit i Blåvitt tidigare. Deras åsikter väger nog ganska tungt och det kan ha gjort att beslutet kom så pass fort. Det är vad jag tror, men jag vet inte om det är så, säger Edström.