Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hysén: Det är han som sticker ut nu

Tobias Hysén på fredagens Blåvitt-träning. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Tobias Hysén instruerar Giorgi Kharaishvili. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Benjamin Nygren har redan gjort sina första mål i allsvenskan. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Benjamin Nygren får beröm av Hysén. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Tobias Hysén, 36, är tillbaka på Blåvitts träningar – som anfallstränare. 

Under fredagen höll ikonen i sitt första pass. 

– Jag kan tillföra perspektiv från spelarhåll, säger han. 

Tobias Hysén drillade IFK Göteborgs offensiva spelare med stor inlevelse. 

– Det var bra och kul. Hur det var får du nästan fråga spelarna, men det kändes som att det funkade rätt bra. Vi fick ut det vi ville av den träningen och framför allt handlar det om att väcka lite tankarna i spelmönster och löpvägar och så där som vi kan använda sen. Det kändes helt okej, säger han. 

Vad kan du tillföra? 

– Framför allt perspektiv från spelarhåll. Att jag har med mig ett bagage som inte har så mycket tränarerfarenhet utan som framför allt har varit på planen och upplevt alla situationer och alla känslor som man kan råka hamna i. Jag vet hur man känner sig när man är riktigt trött under en försäsong och jag kan förmedla det till tränarteamet på ett bra sätt, säger Tobias Hysén och fortsätter: 

– Det är det man kan känna ibland som spelare när man har en tränare som Poya som kanske inte har spelat på högsta nivå själv. Det finns mycket taktisk och fotbollsmässig kunskap men kanske inte just den där fingertoppskänslan ... han kan inte känna hur det känns som spelare. Där tror jag att jag kan komma med bra råd och tips. 

Benjamin Nygren har tidigare jagats av klubbar som Manchester City och Inter. Foto: RYAN BROWNE / BPI / REX / SHUTTERSTOCKTobias Hysén håller annars till i de olika ungdomslagen. Han kommer då och då att hjälpa till på A-lagets träningar. Ett A-lag som är kraftigt föryngrat i år. 

Hysén: Får ta det försiktigt 

Någon av de unga som sticker ut? 

– Nja, det blir ju lätt att säga Benjamin Nygren, men det kommer att vara han som sticker ut. Han är den som är längst fram, sedan finns det många andra som är jätteduktiga också som kommer att ta kliv under året och säkert få matchtid också. Men det är klart att Benjamin just nu är en nivå före de andra. 

För egen del, blir du inte sugen på att bara smacka till någon boll där ute? 

– Jo, och det kommer jag säkert att göra också. Så det är inga konstigheter, men jag får ta det försiktigt så att musklerna inte dras av direkt bara, haha.