Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hysén: ”Då har man förbrukat förtroendet”

Tobias Hysén.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Victor Edvardsen.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Tobias Hysén i podcasten Ljugarbänken.
Foto: PRIVAT

GÖTEBORG. Blåvitt förlorade överraskande hemma mot Degerfors – och efteråt ifrågasatte Victor Edvardsen, 25, IFK Göteborgs sätt att spela.

Nu kommenterar Blåvitt-legendaren Tobias Hysén, 39, utspelet.

– Det jag kan irritera mig på när det gäller sådana här grejer är att de alltid kommer när man har vunnit, säger Hysén i podcasten Ljugarbänken

Det var efter Degerfors skräll mot IFK Göteborg på Ullevi i måndags som de allsvenska nykomlingarnas stjärna Victor Edvardsen tog bladet från munnen och gav sin syn på snacket runt Blåvitt, som i omgången före besegrat AIK med 2–0.

– Enligt folk var de bäst i allsvenskan efter AIK-segern. De var ju så jävla bra då, men de gjorde två omställningsmål i den matchen. Mer tycker jag inte att de hade, sa Edvardsen bland annat.

Det fanns också en del i Blåvitts spel som förvånade honom.

– Jag tycker att Blåvitt gjorde bort sig lite med att gå så lågt och låta oss spela ut dem i första halvlek. Sen tryckte de långa bollar och kom ingenstans när vi låg i vårt låga försvarsspel, sa Edvardsen och beskrev samtidigt Ullevi som sin hemmaplan.

Victor Edvardsen tyckte att Blåvitt gjorde bort sig mot Degerfors.
Foto: GT

Ville till AIK

Victor Edvardsen är 25 år och har de sex senaste säsongerna spelat i Utsikten, norska Elverum, Stenungsund, Oddevold, Karlstad och Degerfors.

Ändå står han bokförd för 15 säsonger i IFK Göteborg. Från fyraårsåldern tills han inte fick något A-lagskontrakt som 19-åring. Dessutom har han tillbringat en del av sitt liv i klacken när Blåvitt har spelat.

I februari skapade han rubriker när han gjorde klart att han ville lämna Degerfors, som han förra säsongen sköt upp i allsvenskan, för en annan allsvensk klubb. GT har tidigare berättat att det var AIK som ville värva 25-åringen och Edvardsen sa att Degerfors ”kräver en orimlig summa för att släppa mig”. 

Efteråt bad han om ursäkt för uttalandena och sa att han kommer att ge allt för Degerfors.

Victor Edvardsen.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

”Finns olika sätt att uttrycka sig på”

I podcasten Ljugarbänken frågar sig Tobias Hysén om det är så klokt att uttala sig som Edvardsen gjorde efter segern mot IFK Göteborg i måndags.

– Victor är en Blåvitt-produkt i grund och botten och det är inga konstigheter, men när man försöker jobba sig bort från Degerfors för att få komma till AIK – då har man lite förbrukat förtroendet att få kalla sig för Blåvitt-spelare, säga att det var hemmaplan eller vad det nu var han sa. Har man jobbat aktivt för att komma till AIK så har man inte Gamla Ullevi eller Nya Ullevi som hemmaplan längre. Det är så jag tycker, säger Hysén och fortsätter:

– Sen kommer Victor Edvardsen säkert komma tillbaka till Blåvitt på något sätt och då tar vi det därifrån. Men i nuläget så tycker jag att han är en Degerfors-spelare och då får han prata som en Degerfors-spelare, inte som en före detta Blåvitt-spelare. För det blir en helt annan sak i så fall och då ska man nog försöka tänka lite grann på vad man säger. Det finns olika sätt att uttrycka sig på, men man kan inte ena stunden säga att man är ett Blåvitt-fan och stå på Ullevi och kalla det sin hemmaplan och andra stunden tycka att det är lite roligt att göra något annat.

Tobias Hysén.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

”Då är det enkelt att vara kaxig”

Hysén kritiserar inte Edvardsens utspel, men säger: 

– Det är klart man får ta det för vad det är liksom. Jag tycker varken det ena eller det andra. Det som jag lite grann kan irritera mig på när det gäller sådana här grejer är att de alltid kommer när man har vunnit.  Då är det jävligt enkelt att vara kaxig och sticka ut hakan och säga både det ena och det andra, men jag kan tycka någonstans att då är ju matchen redan spelad, säger Hysén i Ljugarbänken och utvecklar:

– Jag vet att det är svårt att vara kaxig innan matchen är spelad, men har man en approach att ”vi ska vara kaxiga, vi ska göra så här och så här” – då är det fine. Då kan jag lite mer uppskatta en sån som Martin Mutumba. Han körde sitt race. Han var kaxig innan, efter, under, efter, innan, hela jävla tiden. Ibland fick han rätt, ibland fick han fel – men han körde sitt race rakt upp och ner.