Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hyllningen: ”Han är bäst i allsvenskan”

Carl Starfelt. Foto: BILDBYRÅN
Poya Asbaghi. Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

IFK Göteborg mot Malmö FF. 

Och Carl Starfelt, 23, mot Markus Rosenberg, 36. 

– Starfelt är allsvenskans bästa mittback så här långt, säger tränaren Poya Asbaghi. 

Det blir en högintressant match i matchen på Gamla Ullevi. 

Malmö FF:s anfallare Markus Rosenberg är i kanonform, IFK Göteborgs försvarsbjässe Carl Starfelt är i kanonform. Och båda älskar duellspel det slår gnistor om. 

Markus Rosenberg har gjort sex mål på sju matcher. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

– Det kommer säkert bli några duster där. Klart att det är kul. Båda brukar ligga på gränsen, vi får se var bägaren rinner över, haha. Sedan är det inte bara ”Mackan” vi får se upp med, det är väldigt tufft motstånd så vi får se till att vara på tårna, säger Blåvittspelaren, som alltså får beröm av sin tränare. 

– Jag har sett de flesta allsvenska matcherna. De finns många bra mittbackar och det kan vara en annan sak efter 20 omgångar, men efter åtta har Starfelt varit bäst. Han opererade sig (höfterna) efter förra säsongen och kom i gång med försäsongen lite senare, men med facit i hand var det väldigt lyckat. Han är bättre än någonsin. Se bara hur han hanterade en-mot-en-situationerna mot Norrköping senast, säger Poya Asbaghi. 

Starfelt: Satte han den pressen på mig? 

Starfelt skiner upp när han får höra vad Blåvittcoachen sagt. 

– Har han satt den pressen på mig nu, haha? Men det är kul om han tycker så. Jag är i fysiskt bra form, vi har fått in en tydlighet i spelet och vet var medpelarna befinner sig och vad vi ska göra. Då blir det lättare att fatta beslut än vad det har varit innan. 

IFK Norrköpings Christoffer Nyman och IFK Göteborgs Carl Starfelt. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

23-åringen kom till IFK Göteborg från Brommapojkarna inför 2018 och har haft en bra utveckling, speciellt med tanke på att han spelade halvskadad i höstas. 

– Jag tycker att jag tar steg hela tiden när det gäller spel med boll, försvarsspel, noggrannhet och fokus. Jag har spelat på konstgräs i hela mitt liv och har inte varit lika trygg på gräs, men nu känner jag att jag väljer gräs alla dagar i veckan. 

Hyllar Djurgårdens backar 

Vad har höftoperationen betytt? 

– Jag har inte ont längre. Det känns bättre och jag har blivit lite rörligare också. 

Om inte du är allsvenskans bästa mittback, vem är det då? 

– Det finns så många bra. Bengtsson (Rasmus), Berg (Erik), Danielson (Marcus)... det finns jättemånga som jag försöker ta bitar ifrån i spelet.