Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllar Blåvitt-spelarna: ”Extremt påkopplade”

Poya Asbaghi är tillfreds med vad Blåvitts trupp har presterat hittills.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborg har avslutat sin andra träningsvecka.

Poya Asbaghi är mer än nöjd med vad han sett hittills av sina spelare – trots att förväntningarna har varit höga.

– Det är nästan över förväntan, säger IFK Göteborgs tränare. 

Säsongen 2020:s första träning ägde rum i Prioritet Serneke Arena den 8 januari. 

Två veckor, två gym- och sex fotbollspass senare är IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi mer än nöjd över vad hans adepter har presterat.

– Man har alltid höga förväntningar på de här spelarna, men det är nästan över förväntan när det gäller tempot vi har hållit de här veckorna. De är extremt påkopplade och vi är otroligt nöjda med hur det har sett ut. 

Finns det något förutom det spelmässiga tempot du är nöjd med?

– Att vi har så bra förståelse för hur vi ska öka tempot rent taktiskt, vilket gör att vi på träningarna har många olika aktioner och därmed håller tempot så pass högt direkt, säger Asbaghi.

Lagets första match spelas om en vecka mot danska Ålborg. Efter det väntar bortamöte mot Mikael Stahres Sarpsborg innan man tar emot Helsingborgs IF hemma i Göteborg.

Asbaghi om upplägget och tankarna kring matchningen:

– Det är ganska likt tidigare säsonger. Vi har som mål att spela mot internationellt motstånd minst ett par gånger per säsong. Alla spelare är inte, med tanke på hur tidigt in i säsongen vi är, redo för 90 minuter. Det gör att vi kommer rotera en hel del.

Tobias Sana är även han nöjd med hur saker utvecklar sig.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

”Ännu högre tempo än förra året” 

Tobias Sana var på spelhumör under fredagens träningspass och berättar efteråt om sin syn på saken:

– Vi är ett lag som vill pressa högt, ha högt bolltempo, mycket possession… Det är det vi övar på varje dag, att bli ännu bättre och snabbare än förra året.

– Övningarna är väldigt ”fotbollslika”, vi står inte här och springer idioten i två timmar. Vi ligger bra i fas måste jag ändå säga, säger Tobias Sana.

Träningen avslutades med en löpövning som Poya Asbaghi var minst sagt nöjd med. 

– De har tagit ut sig rejält och ska vara nöjda med den här veckan. Jag är mer än glad över att se att alla spelare står och pustar ut efter träningen, inte bara ett par stycken, säger Poya Asbaghi och ler.