Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hoppet ute (?) efter ett nytt poängtapp

Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hoppet är i praktiken ute för Östersund. 

Jumbon tog ledningen mot BK Häcken, men Gustav Berggren kvitterade vackert. 

Mötet i Jämtland slutade 1-1 och Östersund lär spela i superettan nästa år. 

Gästande BK Häcken skapade en del chanser i första halvlek, men Aly Keita gjorde det bra i målet. Alexander Faltsetas var en av dem som hade ett farligt läge. 

– För dåligt avslut. Jag måste bara lägga den i bortre med en enkel bredsida, sa BK Häcken-mittfältaren i halvtidsintervjun med Discovery. 

Östersunds anfallare Malcolm Stolt sa så här i pausen: 

– Det är sisådär. En halvdålig halvlek av bägge lagen, men vi har mer att ge. Vi måste bara få upp bollen så känns det som att vi kan skapa mer. Tempot är dåligt i bägge lagen. 

Stolt fick stångas mot spelare som Johan Hammar, Tobias Carlsson och Joona Toivio. 

– Det är stora grabbar, men jag ska ge dem en liten tryckare i andra så att jag får fast några bollar. 

Och det var Malcolm Stolt som gjorde matchens första mål och gav Östersund ett visst hopp om att kanske, kanske kunna knipa en kvalplats om alla stjärnor står rätt. Stolt tog sig fram i straffområdet och prickade snyggt in bollen i bortre hörnet bakom Peter Abrahamsson. Hans första allsvenska mål. 

– Jag har väntat länge, det var skönt att göra det. Mitt jobb är att vara en jobbig jävel och jag tycker att jag lyckades med det i dag, säger Stolt i Discovery. 

Men BK Häcken kom igen. Gustav Berggren väggspelade sig fram med Patrik Wålemark och klippte till hårt på volley och skottet gick in bakom Aly Keita. 

– Vi skapar tillräckligt mycket för att vinna matchen, när vi driver igenom lagdelar blir det farligt. Jag tycker att vi ska vinna i dag, men viktigt att det blev en poäng i alla fall. Och de har väl en chans på hela matchen och gör mål. Svagt, säger Berggren i Discovery. 

Östersund skapade en del i slutet, men mötet slutade 1-1. Hemmalaget är fortsatt sist i tabellen på 14 poäng och är med en match mer spelad hela tolv poäng bakom Halmstad på kvalplats. Fem matcher återstår för ÖFK. 

– Vi hade behövt tre poäng i dag, men vi ska inte ge upp förrän det är över, säger Malcolm Stolt. 

BK Häcken är i skrivande stund åtta på 32 poäng. 

Höjdpunkter från senaste omgången i Ettan