Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Holmén: ”Synd att det har blivit som det blivit”

Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

BORÅS. Lagkaptenen Kevin Stuhr Ellegaard, 36, är avstängd av klubben. 

Och Elfsborg föll mot Malmö FF efter ett tveksamt domslut. 

– Det är synd att det blivit som det blivit med Kevin och domaren hittar en straff som inte finns, säger Samuel Holmén, 35. 

Holmén bär lagkaptensbindeln i Kevin Stuhr Ellegaards frånvaro. Dansken fick inte förlängt kontrakt och kritiserade i veckan klubben hårt. Nu har han ”fått ledigt” från match och träning på obestämd tid. 

– Jag tycker att vi i dag visar att vi fokuserar på rätt saker, säger mittfältaren. 

Vad tycker du om situationen som uppstått med Kevin? 

– Det har vi inga kommentarer till. Vi har bestämt att den kommunikationen får de sköta själva. 

Holmén hade desto mer att säga om straffen som Malmö FF, vid 1-0-ledning, fick i minut 83. MFF-anfallaren Marcus Antonsson föll lätt när det blev någon form av kroppskontakt med hemmabacken Alex Portillo. Sedan skickade Jo Inge Berget in 2-0 från elva meter. 

– Det kommer en straff ur ingenting som tar död på matchen, säger Holmén. 

”Hittar något som inte finns”

Hur upplevde du situationen? 

– Det är inte så mycket att uppleva. Domaren hittar något som inte finns. Ska man blåsa straff för sådana grejer blir det tio-femton straffar per match. Någon liten dragning och kontakt är det i varje situation. Vi har haft många sådana emot oss. I förra omgången blev jag överfallen och fick ett sträckt ben rakt över smalbenet och det blev ingenting och så hittar han den här i dag. Frustrerande, säger Holmén. 

Han är annars nöjd med Elfsborgs insats rent prestationsmässigt trots att det blev skånsk seger med 3-0. 

– Vi gör en väldigt, väldigt bra prestation i 85 minuter till deras straff. Vi möter i mitt tycke Sverige bästa lag. Vi gör det bra både framåt och bakåt och sårar dem i djupled. Vi står upp i närkampsspelet och vi följer vår defensiva plan perfekt. Alla gör ett jävla jobb, fortsätter Holmén. 

”För mycket skiftningar” 

Vad saknas för att Elfsborg ska bli ett topplag igen? 

– Jag tycker att vi har haft en väldigt bra period nu, men vi måste bli jämnare på en högre nivå. Gör vi sådana här prestationer i 90 minuter och inte slappnar av så… det har varit för mycket skiftningar under matcherna som gjort att vi förlorat många poäng. När vi gör jobbet fullt ut är vi ett bra lag och då kommer resultaten att komma.