Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Herregud, har verkligen väntat på det där målet”

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

BORÅS. Han har väntat och Elfsborg har väntat. 

Det har varit nära flera gånger om, men till slut kom äntligen det efterlängtade målet för Jesper Karlsson. 

Ynglingens första allsvenska mål för Elfsborg innebar en 1–0-seger mot AFC Eskilstuna. 

– Herregud, jag har väntat ett bra tag på det här. Det var himla skönt.

Jesper Karlsson slog igenom med dunder och brak i Falkenberg säsongen 2016. Med sina sju mål blev han ett jagat villebråd efter att säsongen tagit slut. Valet föll till slut på en flytt till Elfsborg. 

Men där har utvecklingen gått lite i stå för 20-åringen. På totalt 39 allsvenska framträdanden (blott sex starter) för Boråslaget har det inte blivit ett enda mål. 

Karlssons första mål för Elfsborg - i match 40

Men så i match nummer 40, efter att han fått hoppa in redan i den 26:e minuten sedan Jonathan Levi tvingades utgå hemma mot AFC, kom det till slut. Det första allsvenska målet i den gula-svarta tröjan.

Simon Strand svarade för ett elegant förarbete på mittplan innan han hittade fram till Pawel Cibicki, som i sin tur serverade bollen på ett silverfat till Jesper Karlsson. Den här gången skulle bollen bara in.  

– Det var en skitskön känsla, när jag såg att Deniz (Hümmet) inte skulle nå den var det bara att sätta foten på den. Ja, fyfan vad skönt..., säger Jesper Karlsson. 

Det var inte så att han släppte den med mening?

– Haha nä, han ville nog göra målet själv. 

Hur mycket har det där målet grämt dig? 

– Jag har jobbat mycket med det sedan jag kom hit, det har varit en tuff tid. Jag har lärt mig väldigt mycket och vuxit och nu vet jag hur jag ska tackla de här tuffa situationerna bättre. 

Hur många stolpträffar och nära-lägen det varit sedan han kom till laget inför säsongen 2017, det har han däremot tappat räkningen på. 

– Det är en jäkla massa! Därför var det här så himla skönt. 

”Blivit mycket starkare

Annars var det ett blekt Elfsborg som hade svårt att få till något vidare spel hemma mot bottenlaget Eskilstuna. Det krävdes 81 minuter innan det frälsande 1–0-målet kom och dessförinnan hade man knappt skapat en enda målchans. 

– Alla var besvikna i pausvilan, det var lojt och ingen energi. Men Jimmy (Thelin) fick i gång oss och sen höjde sig alla, säger Karlsson. 

– Det kändes ändå stabilt, vi har blivit mycket starkare som lag när det tar emot än vad vi var förra säsongen.