Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Har inte haft något möte med Mats Gren”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Mats Gren fick nyligen sparken efter närmare fem år som sportchef för Blåvitt. Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Jonas Olsson, 48, kastades in i hetluften för en månad sen. 

Nu berättar Blåvitts tillförordnade sportchef om truppbygget, vilken hemvändare som är hetast – och kontakten med Mats Gren. 

– Vi har inte haft något överlämningsmöte, säger han. 

IFK Göteborg har ett digert arbete framför sig inför 2019. Laget gör sin sämsta säsong på väldigt många år, och framtiden är osäker för flera spelare. 

– Vi möter Örebro på söndag och sedan är serien färdigspelad. På måndag ska vi ta tag i allt det där. Föreningen ska göra en ordentlig utvärdering. Just nu finns det inga besked om spelare, säger Jonas Olsson. 

Vet du på ett ungefär hur många nyförvärv ni vill plocka in? 

– Vi kommer inte att byta ut tio spelare. Det kan bli en, två eller tre. Det viktiga är att det blir rätt. Vi kan inte ta in fem spelare och så floppar fyra. Det hade varit förödande, då blir det en belastning. Då tar jag hellre in färre spelare. Och vi har ett bra lag, men det har underpresterat i år. Det är lätt att allt blir nattsvart, men det här gänget kommer att vara hungrigt nästa år. 

Hemvändarfrågan 

Jonas Olsson fick kliva upp från akademichefsjobbet när Mats Gren fick sparken för en månad sedan

Har ni haft något överlämningsmöte? 

– Nej, inte på det sättet. Jag har varit i kontakt med Mats i vissa frågor, men något överlämningsmöte har vi inte haft. 

Har kontakten fungerat bra? 

– Ja, absolut, den har funkat bra. Jag har fått springa på några bollar som han hade satt i rullning och där har jag kollat några saker med honom, säger Olsson.

Gustav Svensson är en nyckelspelare i Seattle Sounders. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Hemvändarfrågan är ständigt het i blåvita kretsar. Gustav Svensson, Marcus Berg och Oscar Wendt är några som brukar nämnas. 

– Jag har en dialog med allas rådgivare förutom Bergs, men jag ska ta kontakt där också. När de vill komma hem ska vi försöka lösa det. Det är jäkla bra killar med stort Blåvitthjärta och de kommer inte hem för pengarna. Samtidigt har de fina karriärer utomlands och är med och konkurrerar om landslagsplatser. Men om vi kan få hem en av dem så hade det betytt otroligt mycket för hela föreningen. 

Vem ligger närmast till hands? 

– Gustav är den vi diskuterat mest med. 

Svenssons kontrakt med Seattle Sounders går ut vid årsskiftet, men den amerikanska klubben vill förlänga med mittfältaren. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!