Här gör Wendt sin första träning med IFK Göteborg

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Oscar Wendt på plats på Kamratgården.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Här gör Oscar Wendt, 35, sin första träning med IFK Göteborg.

Hemvändaren fanns under måndagen med när Blåvitt tränade på Kamratgården.

Marcus Berg tränade med IFK Göteborg redan i maj, men representerar nu de blågula färgerna i EM och ansluter därefter till Kamratgården.

Samtidigt passade den andra hemvändaren, Oscar Wendt, under måndagen på att göra sin första träning med Blåvitt. 

35-åringen har lämnat Bundesligaklubben Borussia Mönchengladbach och kontraktet med IFK Göteborg är skrivet fram till den 31 december 2022.

Han lämnade Blåvitt 2006 men är alltså nu tillbaka.

– Det är nästan svårt att förstå att det har gått 15 år. Även om jag har varit borta länge så har jag alltid hållit kontakten och besökt Kamratgården så ofta jag kunnat. Blåvitt har alltid känts nära. Jag har alltid velat komma tillbaka, har Wendt tidigare sagt.

”Blivit en komplett spelare”

– Han är en kvalitetsspelare som redan i tidig ålder hade spelförståelse och passningsspel som sina främsta egenskaper. I Tyskland har han slipat på dessa på högsta nivå och blivit en komplett spelare som kommer tillbaka med erfarenheter som få andra kan matcha i svensk fotboll. Oscar är en vinnare som vill vara med och ta oss till nästa nivå, sa IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud i samband med att Wendt presenterades som Blåvitt-spelare i mars.

Oscar Wendt och Marcus Berg blir två i raden av ett antal hemvändare i dagens IFK Göteborg. Sedan tidigare har spelare som Mattias Bjärsmyr, Pontus Wernbloom, Jakob Johansson, Robin Söder, Tobias Sana och Sebastian Eriksson flyttat hem till Kamratgården.

IFK Göteborg ligger tia i allsvenskan efter åtta omgångar.