Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hamsiks förvåning – när han fick debutera

Hamsik hoppade in med en kvart kvar att spela.
Foto: Discovery +
Marek Hamsik.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Marek Hamisk har debuterat i allsvenskan. 

Den slovakiske stjärnan byttes in i den 73:e minuten i IFK Göterborgs 2-0-seger mot AIK. 

– Jag var överraskad att jag ens var med i truppen. Jag är glad för chansen och för minuterna jag fick, säger Marek Hamsik.

Marek Hamsik gav eko i hela Fotbollssverige när han presenterades för IFK Göteborg i mars. Den Serie A-meriterade mittfältaren skrev på ett korttidskontrakt med Blåvitt. 

En vadskada höll slovaken borta från spel i premiären mot Örebro.  

Men i den andra omgångens möte med AIK under måndagskvällen kom debuten. 

I den 73:e minuten kom ögonblicket som Blåvitt-fansen väntat på då Marek Hamsik ersatte Simon Thern och äntrade gräset på Ullevi.

– Jag kan mycket mer, men det är okej. Det är bara början efter fyra månader utan att spela några matcher, det är inte enkelt. Men jag känner mig bra och det är det viktigaste, säger Marek Hamsik.

Hamsik: ”Väldigt glad”

Sedan tidigare hade ett annat nyförvärv, Kolbeinn Sigthorsson, sett till att IFK Göteborg gått ifrån till en 2-0-ledning viket också blev slutresultatet. 

– Jag är glad att vi vinner en viktig match för oss och våra fans, det var viktigt. Det var viktiga tre poäng i jakten på titeln, säger Marek Hamsik.

Var du besviken över att inte spela från start?

– Nej. Varför? Jag var överraskad att jag ens var uttagen i matchtruppen. Jag är glad för chansen och minuterna jag fick.

Marek Hamsik hoppas att han kan vara redo för 90 minuter så snart som möjligt.

– Jag tänker bara på att återvända och hjälpa laget att få bra resultat. Det är inte lätt att säga. Det är bara andra matchen och man behöver 2-3 matcher för att bygga upp konditionen, säger Hamsik.


 ANNONS: Se alla matcher från allsvenskan och superettan på discoveryplus.se