Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här är Robin Söders nya jobb – i Blåvitt

Robin Söder.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Robin Söder, 30, blir kvar i IFK Göteborg – som scout. 

Klubben förstärker sin organisation och ser den före detta anfallaren som klippt och skuren för rollen.

– Jag är väldigt ödmjuk inför detta, säger han. 

Robin Söder efter sin sista match på Gamla Ullevi.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT NYHETSBYRÅN

Kroppen sa till slut ifrån och 30-åringen har spelat sin sista match på elitnivå. 

2021 blev hans sista år som allsvensk fotbollsspelare. 

Men nu är det alltså klart att IFK Göteborg kan fortsätta att dra nytta av Robin Söders fotbollskunnande kommande säsonger.

Tanken är att han ska avlasta chefsscouten Olle Sultan i Blåvitts scoutingteam. Sultan kommer att fortsätta med sitt arbete på deltid och är, utöver sportchef Farnerud, Söders närmaste kollega.

– Jag ska dammsuga honom på kunskap. Det ska bli intressant att se hans arbetssätt och struktur. Först ska jag landa i att jag är färdig som spelare, sedan ska det bli väldigt kul att se fotbollen från andra sidan om man kan säga så. Det är nog en hel del att sätta sig in, säger Söder, som är bosatt med familjen i Trollhättan och som kommer att utgå därifrån. 

”Har ett fotbollsöga”

Sportchefen Pontus Farnerud säger så här om sin färska rekrytering på tjänstemannasidan: 

– Robin har ju ett fotbollsöga som jag känner att det kan vara intressant att ta tillvara på. Vi tittar på hur vi kan utveckla delar av scoutingen och det känns som en passande roll för Robin. Sedan får vi se exakt vem som ska göra vad och så där.

Olle Sultan, 65, numera bosatt på Öland, har tidigare aviserat att han ska gå i pension men det har skjutits upp ett par gånger om. Sultan har varit anställd av IFK Göteborg sedan 80-talet.

– Olle har känt att han har fått ett lyft och han lägger ner väldigt mycket tid och gör ett bra jobb, säger Pontus Farnerud.

Samtidigt är hela ledarstaben i IFK Göteborg nu spikad. Hannes Stiller fortsätter som assisterande tränare tillsammans med William Strömberg och nyligen rekryterade Alexander Tengryd

Adad Baranto och Páll Jónasson kommer att ersätta Jon Karlsson som lagläkare

Se även: Här spelar Blåvitt ishockey