Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är Jörgen Lennartssons nya projekt: ”Helt nollställd”

Jörgen Lennartsson beskriver inte sig själv som en tekniknörd.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Janne Andersson gästar Lennartsson.Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN

Jörgen Lennartsson, 55, längtar efter ett nytt fotbollsjobb. 

I väntan på det har han dragit i gång en ny poddsatsning. 

– Jag har många spännande namn i min telefonbok, säger tränaren. 

I början av december fick den förre Blåvittränaren sparken från norska Lilleström. Tanken var sedan att han skulle jobba som scout åt det danska landslaget inför och under EM i sommar. 55-åringen hade också en del föreläsningar inbokade under våren, men sedan kom coronaviruset och rensade kalendern. 

– Allt försvann på ett bräde och fotbollen är ju stendöd på det sättet. Det är mycket negativt nu, men det finns alltid två sidor av myntet och vad kan den andra sidan var i det här fallet? Jag funderade mycket på det och har alltid varit intresserad av utveckling och ledarskap. Och jag har tittat en del på intervjuprogram från USA, djupintervjuer med basketbollcoacher och NFL-coacher med mera. Väldigt bra samtal, och då fick jag den här idén om en podd som är det enklaste formatet att hantera just nu, säger Jörgen Lennartsson. 

Janne Andersson och Roger Rönnberg 

Podden ”Coach meet Coach”, som görs ihop med en kommunikationsbyrå, handlar bland annat om ledarskap, coachning, teambuilding och kommunikation. Två avsnitt finns redan att lyssna på, ett med förbundskaptenen Janne Andersson och ett med Frölundas tränare Roger Rönnberg. 

– Vi pratar inte löpvägar och spelsystem utan detta kan vara intressant även för ledare i näringslivet. 

Jörgen Lennartsson är en pratglad herre och den största utmaning här är tiden. 

– Tanken är att det ska vara en timme, men båda blev 90 minuter. Det blev gött tjöt och det är ju synd att klippa bort en tredjedel med gött tjöt, men jag får lära mig att bli lite kortare i snacket. Det var jävligt roligt att spela in och bra för min personliga utveckling. För det här är en helt ny värld för mig. Jag har inte ens sociala medier och är helt nollställd. Klippning, mickar och teknik... där är jag helt jävla väck, haha. 

Fler gäster är inbokade och ambitionen är att göra tio avsnitt till att börja med.  

– Är det många som lyssnar eller inte någon? Klart att det påverkar hur det blir sedan, men just nu känns det väldigt spännande och roligt. 

Sonen spelar i Blåvitt 

Lennartsson tror inte att det dyker upp något tränaruppdrag i år utan har ställt in siktet på att göra comeback 2021. Förutom att spela in podd ägnar han dagarna åt att ”ta en cappuccino med kompisar på Avenyn”, umgås med familjen och köra sonen Hannes, 17, (vänsterback) till Kamratgården. 

– Han är med i U19-laget och jag får vara chaufför varje dag. Det är kul att följa honom, säger tränaren.