Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han är Blåvitts första nyförvärv inför 2022

IFK Göteborg slutade åtta i allsvenskan 2021.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg har presenterat sitt första nyförvärv inför nästa säsong.

Vänsterfotade ytterbacken Ogbu Abraham, 19, från den nigerianska fotbollsakademin Tiki-Taka International FC är klar för Blåvitt på ett lån med köpoption.

– Vi hoppas att han ska passa in bra både i vårt sätt att spela och i spelargruppen, säger Blåvitts sportchef Pontus Farnerud.

IFK Göteborg slutade åtta i allsvenskan efter en stark avslutning.

Nu ska sportchef Pontus Farnerud forma truppen inför nästa säsong.

Första spelare in blir Ogbu Abraham från Tiki-Taka International FC, samma nigerianska akademi som succémittfältaren Alhassan Yusuf kom från.

”Såg honom första gången 2019”

Från och med januari kommer 19-åringen att vara en del av Blåvitts A-lag. Ogbu Abraham har skrivit på ett låneavtal med en option som kan göra övergången permanent i sommar.

– Det ska bli spännande att se Ogbu i vår miljö. Vi såg honom första gången 2019 och hoppas att han ska passa in bra både i vårt sätt att spela och i spelargruppen. Som spelare är hans största styrkor passningsspelet, hans löpningsförmåga och spelförståelse. Om allt faller väl ut blir övergången helt permanent från och med sommarfönstret, säger Pontus Farnerud i ett pressmeddelande.