Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Han var framför allt en bra ledare”

Lasse Vibe spelade 45 minuter. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Dansken fick beröm av Poya Asbaghi efteråt. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Lasse Vibe, 32, har gjort comeback i den blåvita tröjan. 

Han spelade 45 minuter i U21-mötet med Helsingborg.  

– Framför allt gillade jag att han var en väldigt bra ledare och stöttade sin omgivning hela tiden, säger tränaren Poya Asbaghi. 

Anfallaren tog för sig på Kamratgårdens hybridgräs när Helsingborg var på besök i U21-serien. Han gestikulerade, manade på sina lagkamrater och hotade skåningarna i djupled inför 150 åskådare. 

– Även om det inte blev mål var han rivig och jobbig för motståndarna att möta. På 45 minuter var det ungefär som förväntat. Sedan när det gäller touchen och tajmningen... det kommer undan för undan. Han hade inte spelat match på länge, säger Poya Asbaghi, som i första halvlek fick se ett mycket vackert 1-0-mål. 

Poya Asbaghi. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

IFK Göteborg fick ett kontringsläge och mittfältaren Alhassan Yusuf, 18, tog hand om bollen långt ner på egen planhalva och satte full fart framåt. Efter en jättelöpning centralt väggspelade han med Chelsea-aktuelle supertalangen Edwin Andersson, 15, ute till vänster, rundade målvakten och rullade in matchens enda mål. 

Vibe spelklar mot Djurgården

– En helt okej insats totalt sett. Jag tycker att vi är bättre än Helsingborg. Vi vinner mittfältet och där avgörs det, säger Poya Asbaghi. 

Lasse Vibe spelade som planerat 45 minuter och kommer att matchas försiktigt framöver. Tanken var att han skulle spela 10-15 minuter mot Elfsborg i hemmapremiären, men då hann inte pappersarbetet bli färdigt i tid. 

Men nu är 32-åringen spelklar och väntas göra A-lagscomeback borta mot Djurgården på måndag. 

– Vi får se hur hans kropp reagerar på det här så tar vi det därifrån. Mot Djurgården kan han vara redo för fler minuter än vad vi hade tänkt mot Elfsborg, men vi får inte skynda för fort, säger Poya Asbaghi. 

Lasse Vibe bytte om snabbt och gick inte att nå för en kommentar.