Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han nobbar jobbet som sportchef i IFK Göteborg

Thomas Berntsen.
Foto: TWITTER
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Göteborgs jakt på en ny sportchef går vidare. 

Huvudkandidaten, norrmannen Thomas Berntsen som är sportchef i Sarpsborg 08, tackade nej i veckan.

– Det var ett extremt svårt beslut, men timingen var inte rätt, säger han. 

IFK Göteborg har letat en sportchef ända sedan Mats Gren fick sparken i slutet av förra året. Klubben har bekräftat att man tittat på ett par skandinaviska namn och haft en dialog med ett gäng personer angående tjänsten. 

Huvudkandidaten den senaste tiden har varit Sarpsborg 08:s sportchef Thomas Berntsen. Berntsen har med små medel lyckats ta Sarpsborg till Europa League och gjort klubben till en toppklubb i Norge. 

Berntsen har sålt spelare för närmare 100 miljoner konor de senaste fyra-fem åren där Anders Trondsen till Rosenborg, Sigurd Rosted till Gent och Tobias Heintz till Kasimpasa sticker ut. 

Bekräftar förfrågan från Blåvitt

Berntsen bekräftar nu att han tackat nej till tjänsten som sportchef i Blåvitt. 

– Ja, det stämmer. Och det första jag vill säga om det är att jag är extremt smickrad över att få frågan. IFK Göteborg är en storklubb och en anrik förening, en av de största i Skandinavien. Jag hade en bra bild av klubben tidigare och efter samtal med Max Markusson fick jag en ännu bättre bild. 

– Vi har haft en dialog i en månads tid och min klubb Sarpsborg har hela tiden vetat om det, det har jag varit öppen mot klubben med. Men sedan så tackade jag nej nyligen. Det var ett svårt beslut, men timingen var inte riktigt rätt just nu, säger han.

”Inte färdig med projektet”

Varför var det ett svårt beslut?

– Därför att IFK Göteborg är som jag sa en av Skandinaviens största klubbar, även om de inte är i den ekonomiska situationen som de varit i tidigare. Samtidigt har jag haft sex och ett halvt år i Sarpsborg och det kanske sett till tiden hade varit läge att lämna. Att få en sådan fråga om en klubb som IFK Göteborg kanske bara kommer en gång i karriären. 

– Men samtidigt trivs jag extremt bra med det vi har byggt upp här. Vi har haft framgångar i Europa League och jag känner att det finns mer att utveckla här. Jag är inte färdig med projektet vi har här. 

Berntsen har ett förflutet som spelare i bland annat Vålerenga och Lilleström. 


LÄS MER: Blåvitts alternativ i jakten på sportchef

LÄS MER: Profilerna som kan ta över efter Gren

LÄS MER: Mats Gren sparkades – när han var på Hawaii

LÄS MER: 45 hysteriska timmar som skakade Blåvitt