Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han hade chansen att gå till Nederländerna”

Jacob Ondrejka när Elfsborg mötte AIK i helgen.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Groningen ville köpa loss Jacob Ondrejka i januari.  

Men Elfsborg ville inte sälja sin mittfältare – och har nu skrivit ett nytt kontrakt med 18-åringen som också fått en löneförhöjning. 

– Det var inget svårt beslut alls, säger Ondrejka till Elfsborgs officiella hemsida.  

Idag meddelade IF Elfsborgs att de förlängt kontraktet med mittfältaren Jacob Ondrejka. Ondrejka gjorde 21 allsvenska matcher förra säsongen då han värvades från Landskrona Bois i januari 2020. Det nya avtalet sträcker sig till och med säsongen 2023. 

- Beslutet att förlänga var inget svårt beslut alls. Jag trivs riktigt bra här. Första året har varit bra, jag trodde helt ärligt inte att jag skulle få spela så mycket som jag gjort vilket bara har varit ett plus i kanten. Men nu när man har fått spela så mycket vill man bara göra det ännu mer, nu blir nästa steg att helt enkelt jobba mig fram till att få starta i matcherna, säger Ondrejka till Elfsborgs officiella hemsida. 

Groningen ville köpa loss spelaren 

Det nya kontraktet innebär en löneökning och kommer efter att Groningen från Nederländerna velat köpa loss mittfältaren i vinterfönstret. Men Elfsborg sade nej och i stället blev det ett nytt kontrakt. 

– Jacob hade chansen att gå till en klubb i Nederländerna. De visade intresse och ville ha honom, men Elfsborg ville inte sälja. Utifrån det växte den här diskussionen fram och Jacob förlänger nu sitt nuvarande kontrakt med ett år och får en löneökning, säger spelarens agent Martin Klette. 

Enligt SportExpressens uppgifter var det Groningen som ville köpa loss Ondrejka. Vad kan du säga om det? 

– Jag kommenterar ingenting gällande vilken klubb det var. 

”Vi är väldigt stolta”

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson är nöjd med att spelaren förlängt sitt kontrakt. 

– Vi var väldigt stolta och glada när Jacob valde IF Elfsborg inför säsongen 2020 och det är samma känsla nu när vi redan är överens om en förlängning av hans nuvarande avtal. Det visar att vi har en miljö där man både trivs och utvecklas som person och som fotbollsspelare, säger han.