Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han gör comeback – efter hälsoproblemen

Tim Erlandsson i U21-landslaget.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Tim Erlandsson, 22, gör comeback på allvar efter problem med psykisk ohälsa. 

GT kan berätta att målvakten ersätter Hampus Nilsson i Falkenberg. 

Erlandsson har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Hampus Nilsson kom till Falkenberg inför säsongen 2017 och var en av klubbens starkaste spelare under de två första säsongerna. Men efter ett svajigt år, med bland annat en uppmärksammad utvisning, valde Falkenberg att inte förlänga målvaktens kontrakt. Även fem andra spelare fick samma besked

Under hösten har klubben letat efter en ersättare till Hampus Nilsson som kan konkurrera med Johan Brattberg mellan stolparna. 

Och nu är man överens med Tim Erlandsson om ett avtal. I somras bröt 22-åringen, ursprungligen från Halmstad, sitt kontrakt med IK Frej Täby på grund av psykisk ohälsa. Efter första halvlek i en träningsmatch mot BP i våras orkade han inte stå kvar i målet.

”Har aldrig mått så dåligt”

– Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv på en fotbollsplan som jag gjorde då. Jag ville bara gräva ner mig i ett hål. Jag började må jättedåligt och blev väldigt energilös. Jag fick inte ut någonting på träningarna. Det fanns ingen glädje och jag kände bara stress när jag skulle gå ut på en fotbollsplan. Det var bara ett mörker, berättade han i somras.

Han flyttade hem till Halmstad, tog en paus från fotbollen och det fick effekt. 

– Jag mår mycket bättre nu, vilket är skönt. Man känner att man saknar fotbollen på ett sätt. Så just nu känner jag att det är steg för steg som gäller. Det har varit väldigt nyttigt att få ta en paus från fotbollen. Det finns så mycket annat i ens liv som är viktigt. 

22-åringen har valt att vara öppen med sina problem, något han tycker har varit positivt. 

”Finns ingen skam i det”

– Efter jag gick ut med det kände jag att det var en tyngd som släppte från mina axlar. Man måste våga prata om det och vara öppen med det. Det finns ingen skam i det och jag har fått väldigt mycket stöd. Det spelar ingen roll hur gammal du är eller vart du är i livet – det är så himla viktigt att prata om det och sätta ord på det, har han tidigare sagt.   

Under hösten har Tim Erlandsson, som flyttade till England och Championship-laget Nottingham Forest FC som 17-åring, tränat med Halmstads BK och även spelat i deras U21-lag. 

Nästa säsong återupptar han alltså elitkarriären, den här gången med allsvenska Falkenbergs FF.

 

✓ Under fredagen bekräftade Falkenberg GT:s avslöjande.