Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han blev matchhjälte i Häckens bortaseger

Alla snackisar från allsvenska juryn.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Leo Bengtsson blev stor matchhjälte för BK Häcken.

Med en assist och ett nickmål var han en stor del i att Häcken tog sin första bortaseger för i år och vann med 3-1.

– Många har sagt att jag är bra på huvudet, men jag har inte insett det. Jag börjar tro att jag är bra på det, säger Leo Bengtsson.

Senast blev det förlust mot Kalmar med 0–2 på hemmaplan. Just hemmaplan är något som har varit Häckens styrka i år.

Men de studsade tillbaka direkt och vann borta mot Varberg 3-1.

– Det var en hackig match. Det var mycket kamp och många dueller som man inte visste vem som smällde i vem. Så det var skönt att komma ut segrande, säger Leo Bengtsson.

Han fortsätter:

– Det var en seg förlust senast mot Kalmar, men det är imponerade av oss att vi torskar en match hemma och tre dagar efter det vinner vi bort mot Varberg med 3-1. Det visar på stark moral, säger Leo Bengtsson som stod för en assist och ett mål.

”Jag har inte insett att jag är bra på det”

Målet gjorde han på huvudet, efter att Erik Friberg hittad in till honom vid den bortre stolpen.

– Grejen är att många har sagt att jag är bra på huvudet, men jag har inte insett det. Men nu börjar jag tro att jag är bra på huvudet, säger Leo Bengtsson.

Hur ser du på din insats överlag?

– Jag är nöjd med min insats. Jag tycker jag får ut det som jag är bra på i mitt spel. Jag skapar mycket framåt och jobbar hårt i det defensiva.

Bengtsson om tillvaron i Häcken

Leo Bengtsson anslöt till BK Häcken inför denna säsongen från Hammarby IF.

– Jag fick frågan för ett tag sedan faktiskt om hur jag känner att jag kommit in i laget. Men nu känner jag att jag är inne på riktigt, säger Leo Bengtsson och fortsätter:

– Jag trivs jättebra och det är ett bra lag. Jag har kommit in i det bra och vi hade även en jättelång försäsong som underlättar att komma in i det snabbare.Häcken ordnade även sin första bortaseger för i år.

– Det känns bra. Första bortasegern för i år så det är jäkligt skönt. Nu finns det inga spöken längre så det är bara att köra, säger Bengtsson.