Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Åt en morot – blir nu borta i flera veckor

Rami Kaib i Heerenveen-tröjan.
Foto: JASPER RUHE / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Morötter.
Foto: SHUTTERSTOCK

Fotbollsspelare har råkat ut för märkliga skador förr, men frågan är om inte Rami Kaib, 24, tar priset.

Heerenveens svenske vänsterback har brutit käken – efter att ha ätit en morot (!).

– Jag kommer att vara rädd för det hela livet, säger Kaib till Fotbollskanalen.

Den förre Elfsborgsspelaren startade i de två första matcherna för säsongen, men när Heerenveen mötte AZ Alkmaar i slutet av augusti och Groningen i helgen saknades Rami Kaib i truppen.

Anledningen är att han har åkt på en käkfraktur.

Den 24-årige svensken fick en smäll mot käken i en match för ett tag sedan – men fortsatte att träna med laget. Roelof de Vries, reporter på den nederländska tv-kanalen Omrop Fryslân, rapporterar att det var utanför fotbollsplanen skadan förvärrades.

– Kaib tog emot en rejäl smäll på käken i en match. Han fortsatte att träna och, så klart, att äta... Han åt en morot som var ganska hård – och plötsligt knakade det till. Käken var bruten – av en morot, säger han till RTV Noord enligt sajten Voetbalzone.

Rami Kaib för ett år sedan, under sin tid i Elfsborg.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Lämnade Elfsborg i vintras

Heerenveen får därmed klara sig utan sin svenske vänsterback ett tag och skadan får onekligen sorteras in i kategorin märkliga fotbollsskador.

– Jag tog en morot, bet och hörde att hela käken sprack. Det var som ett knak i käken. Jag har aldrig känt en sådan smärta i mitt liv. Jag förstod inte vad som hände. Jag hade glömt att jag hade ont, så jag förstod inte vad som hade hänt, berättar Rami Kaib för Fotbollskanalen.

I efterhand kan han skratta åt händelsen, som nu har blivit omskriven över hela Europa, och han konstaterar att ”det är klart att det är roligt”.

– Jag blev chockad över att det skrivits så mycket om det nu. Det hände för typ tre veckor sedan, så jag ska träffa läkaren på onsdag och träna med laget snart igen. Jag har en kroat i laget som sa att de börjat skriva om det i Kroatien och Deniz Hümmet sa att det stod om det i Turkiet också.

Rami Kaib i Heerenveen-tröjan.
Foto: JASPER RUHE / BILDBYRÅN

Lämnade Elfsborg i vintras

Rami Kaib lämnade Elfsborg och allsvenskan i mitten av januari. Ytterbacken skrev på för 3,5 år med Heerenveen och Boråsklubben fick omkring fem miljoner kronor för affären. 

I Heerenveen har han blommat ut till en nyckelspelare.

Söndagens match mellan Heerenveen och Groningen, som Kaib alltså missade, slutade 1–1. Den förre Blåvitt-anfallaren Benjamin Nygren spelade från start för Heerenveen medan den tidigare Häcken-stjärnan Daleho Irandust fick göra debut för Groningen när han byttes in efter halvtidsvilan.

När Rami Kaib kan vara tillbaka i spel återstår att se. ”Med lite flyt” säger han att det kan bli till helgen (mot Fortuna Sittard) – annars får han vänta med comebacken till nästa helg.

LÄS MER: Konstiga skador som stoppat idrottare