Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitts huvudspår i jakten på ny tränare

Roland Nilsson är förbundskapten i U21-landslaget.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Roland Nilsson.
Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Roland Nilsson har vunnit SM-guld med Malmö FF.
Foto: EMIL MALMBORG / © BILDBYRÅN

IFK Göteborg siktar på att presentera en ny huvudtränare den närmaste veckan. 

Enligt SportExpressens uppgifter är U21-landslagets förbundskapten Roland Nilsson huvudkandidaten - och parterna ska redan ha haft en första kontakt och även ha ytterligare ett möte inbokat.  

Om parterna kommer överens blir den förre hjälten från VM 1994 Poya Asbaghis ersättare. 

Det var inför landslagsuppehållet som IFK Göteborg valde att sparka huvudtränaren Poya Asbaghi efter att laget bara fått med sig oavgjort mot Mjällby och inte vunnit en match i allsvenskan sedan i juli. 

Efter att Asbaghi fått sparken har ryktena varit många gällande vem som skulle kunna ta över som ny huvudtränare i IFK Göteborg. 

Parterna ska ha ett möte inom kort

Enligt SportExpressens initierade källor nära IFK Göteborg har nu Blåvitt utsett en huvudkandidat. U21-landslagets förbundskapten Roland Nilsson. Parterna ska redan ha haft en första kontakt och även ytterligare ett möte är inplanerat inom kort. Går förhandlingarna i lås kommer Nilsson att presenteras som ny huvudtränare för IFK Göteborg inom inom den närmste veckan. 

Roland Nilsson har gjort 116 landskamper för Sverige och spelade även i IFK Göteborg under åren 1983 till 1989 och gjorde sammanlagt 127 matcher för klubben. Han har vunnit tre SM-guld med klubben och vann även SM-guld med Helsingborgs IF 1999. 

Kan presenteras inom kort 

Han vann Uefa-cupen med Blåvitt 1987 och vann även Guldbollen 1996. Han var en nyckelspelare när Sverige tog VM-brons i USA 1994 och efter en spelarkarriär i Helsingborgs IF, IFK Göteborg, Sheffield Wednesday, Coventry och Gais fortsatte han som tränare. Först i Coventry sedan i Gais och senare också i MFF och FC Köpenhamn. 

Nu har han varit förbundskapten för U21-landslaget under en längre tid och måste därmed köpas loss från Svenska fotbollförbundet om IFK Göteborg ska ta honom som tränare.