Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De plockar in anfallare – från svenska mästarna

Adam Bergmark Wiberg i cupmatchen mellan Djurgården och Frej förra vintern.Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Adam Bergmark Wiberg, 22, lyckades inte slå sig in hos de svenska mästarna.

Nu lånar Djurgården ut anfallaren till Örgryte i superettan.

– Man vet att det är något riktigt bra på gång här så valet var ganska enkelt faktiskt, säger Bergmark Wiberg till Öis hemsida.

Djurgården blev svenska mästare förra säsongen.

Men för Adam Bergmark Wiberg, som värvades inför säsongen, blev det snålt med speltid i allsvenskan.

22-åringen hade svårt att ta en plats i den hårda konkurrensen med spelare som Buya Turay och Emir Kujovic.

Nu lånar Dif ut honom till superettan.

Bergmark Wiberg är klar för spel i Örgryte den kommande säsongen.

– Det känns helt rätt med Öis för mig. Det är en fantastiskt fin klubb och man vet att det finns bra faciliteter här och bra spelare runt omkring mig och man vet att det är något riktigt bra på gång här så valet var ganska enkelt faktiskt, säger han till klubbens hemsida.

Adam Bergmark Wiberg lånas ut till Öis.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

”Har träffat helt rätt”

Öis sportchef Igor Krulj motiverar värvningen:

– Vi har sökt efter en profil i anfallet som är hårt jobbande som är bra i djupled, har näsa för mål och vill ta sig in i straffområdet. Med den kravprofilen känner vi att vi har träffat helt rätt med Adam Bergmark Wiberg som ansluter till oss på ett lån säsongen ut. Vi är glada att han valde Öis då det var stor konkurrens från såväl någon allsvenska som många superettaklubbar. Därför är vi väldigt stolta att han väljer oss och kan hjälpa oss sportsligt på planen.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson förklarar utlåningen med att Bergmark Wiberg behöver få spela. Han tror att Öis är ett bra steg för den lovande anfallaren.

– Adam har haft ett år där han utvecklats mycket i Djurgården med tuff träning men han behöver mer speltid. Nu har vi haft en bra dialog med Örgryte där han får en härlig sportslig planering för 2020 och vi lånar ut honom dit under hela säsongen. Så det ska bli väldigt intressant att följa Adam och Örgrytes framfart i superettan under året, säger sportchefen till Djurgårdens hemsida.

Adam Bergmark Wiberg har utöver Djurgården även representerat Täby IS, Täby FK och Gefle IF. I Öis återförenas han med Anton Lantz som han känner sedan tiden i Gefle.

Adam Bergmark Wiberg

Född: 7 maj 1997

Position: Anfallare

Klubbar: Täby IS, Täby FK, Gefle IF, Djurgårdens IF.

Aktuell: Lånas ut från Djurgården till Örgryte över säsongen 2020.