Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Halmstad vill värva Faltsetas från Häcken

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Här är spelaren som Halmstad BK är ute efter. 

Enligt SportExpressens uppgifter vill nykomlingen i allsvenskan köpa loss Alexander Faltsetas från BK Häcken. 

En första kontakt mellan parterna är tagen.

Halmstad BK är nykomlingar i allsvenskan efter att ha vunnit superettan förra säsongen. Nu rustar laget för en säsong i den högsta serien. HBK vill få in en central mittfältare i truppen och har nu ställt in siktet på Alexander Faltsetas i BK Häcken, det uppger flera källor för SportExpressen. Mittfältaren har ett kontrakt som sträcker sig även över denna säsong, men den 33-årige mittfältaren fick inte den speltid han ville från huvudtränaren Andreas Alm förra säsongen och kan nu tänka sig att byta klubb. 

Häcken vet om HBK:s intresse 

En första kontakt mellan parterna är redan tagen och HBK hoppas kunna knyta till sig spelaren som totalt har gjort 237 matcher i allsvenskan, 15 mål och tio framspelningar för klubbar som IFK Göteborg, Gefle, Djurgården och BK Häcken. Faltsetas har dock ett år kvar på kontraktet och HBK måste i så fall köpa loss honom från klubben från Hisingen. I Halmstad finns Faltsetas förre tränare Pelle Olsson, som hade Faltsetas i både Djurgården och Gefle IF. Olsson värvade sedan med sig mittfältaren när han skrev på för Djurgården 2014. Olsson anställdes som chefsanalytiker i HBK efter att de säkrat avancemang till allsvenskan. Han ersatte då legendaren Reine Almqvist som hade samma roll tidigare.