Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hakar på i toppen efter ny storseger

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES/JOHAN VALKONEN JOHAN VALKONEN

BORÅS. Elfsborg är i högsta grad med i guldstriden.

När Sirius kördes över på Borås arena fick vi se både en tvåmålsskytt och ett drömmål.

– Jag väldigt nöjd med matchen i dag, säger isländske tvåmålsskytten Sveinn Gudjohnsen efter 3–0-segern.

Elfsborg kom från 3–0 mot serieledande Djurgården till den till synes betydligt lättare uppgiften att spela mot mittenlaget Sirius.

Och boråsarna satte högsta fart från början och började anfalla direkt.

När det första målet kom i den fjärde minuten hade Elfsborg redan varit framme och testat Sirius-försvaret.

I bäste målskytten Per Fricks frånvaro (avstängd efter tre gula kort) fick islänningen Sveinn Gudjohnsen starta för första gången efter att ha gjort fem inhopp tidigare.

Han tackade för förtroendet genom att hålla sig framme och styra in Simon Strands inlägg från vänsterkanten.

– Simon och jag pratade om det före matchen, hur jag skulle komma in i boxen. Och så var jag där när bollen kom från honom. Om den hade gått över mig fanns Rasmus Alm bakom, säger Gudjohnsen.

Gudjohnsen tvåmålsskytt

I 28:e minuten blev Gudjohnsen på nytt målskytt. Den här gången kom vänsterinlägget från Jeppe Okkels och islänningen använde huvudet för att bli tvåmålsskytt.

– Ja, även den gången fick jag en perfekt boll som jag kunde attackera. Som anfallare måste du in boxen och det försöker jag hela tiden för att vara beredd när bollen kommer, säger islänningen.

Två fina mål, men ändå inte i närheten av det mål som kom med bara tre minuter kvar av första halvlek.

Simon Olsson fick bollen i utkanten av straffområdet, fintade en Sirius-back och väggspelade med Johan Larsson innan han gjorde bort målvakten August Ahlin med en tvåfotare.

När alla väntade sig att Olsson skulle rulla in bollen släppte han den istället till lagkaptenen Johan Larsson vid den bortre stolpen.

Ett riktigt drömmål som ledde till ett ordentligt firande både på planen och läktarna.

Sirius, som i första halvlek inte fått ut någonting av sina försök till sedvanligt bolltrillande, kom i den andra ut med ny energi och skapade ett par chanser i början.

Rött kort till Jarjué

Och efter 20 minuter fick skyttekungen Christian Kouakou ett friläge, som Elfsborgs målvakt Hakon Valdimarsson stoppade genom att kasta sig och lägga beslag på bollen framför Kouakous fötter.

Med knappt tio minuter kvar fick Elfsborgs mittback Maudo Jarjué rött kort när han gick för hårt åt Nahom Netabay i Sirius. Jarjué är därmed avstängd när Elfsborg möter Degerfors i nästa omgång.

Men Sirius lyckades aldrig rubba Elfsborg som fortsätter jaga Djurgården, Malmö och AIK i toppen.

– Vi spelar väldigt bra fotboll nu med mycket attack framåt, säger Sveinn Gudjohnsen.