Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Häckens stjärna skadad – missar mötet med AIK

Alexander Söderlund har gjort tre mål på fem matcher i allsvenskan.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

BK Häcken tvingas klara sig utan en viktig spelare inför onsdagens match mot AIK. Anfallsstjärnan Alexander Söderlund, 32, är skadad med en blödning i vaden, skriver GP.

En skada satte stopp för nyförvärvet Alexander Söderlund i inledningen av den allsvenska säsongen, och han missade de tre första matcherna.

Men efter att han kommit tillbaka har Häcken-stjärnan imponerat – och svarat för tre mål på fem matcher.

Men i förra veckans 6–0-kross hemma mot Elfsborg tvingades han utgå, och han var inte spelbar till helgens match mot Östersund.

Nu står det klart att han inte heller kommer till spel i onsdagens hemmamatch mot AIK.

Söderlund skadad: ”Mer konstigt än ont”

– Det är en blödning i vaden som är så pass liten att han tycker att det känns mer konstigt än ont. Det är positivt, säger BK Häckens sjukgymnast Patrik Ghazarian till GP.

Någon längre skadefrånvaro handlar det alltså inte om. Utan Söderlund kan vara tillbaka till helgens derby mot IFK Göteborg.

– Han var snabbt långt gången i sin rehab dag två. I dag (tisdag) stegras han på GPA med löp och snabba fötter, så han är inte långt borta. Vi tar en dag i taget, säger Ghazarian.

Efter nio omgångar ligger Häcken på en femteplats i allsvenskan med 14 inspelade poäng. AIK ligger i sin tur nia, två poäng bakom.