Häcken värvar från allsvenska rivalen

Leo Bengtsson spelar i BK Häcken kommande säsong.
Foto: BILDBYRÅN
Sonny Karlsson, BK Häckens sportchef.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

BK Häcken värvar Paulinhos ersättare från Hammarby. 

Enligt GT:s uppgifter har Leo Bengtsson, 21, skrivit på ett treårskontrakt med Hisingsklubben. 

Hammarby får närmare en miljon kronor och affären väntas bli officiell inom kort. 

Den 23 december kunde GT berätta att mittfältaren hade besökt BK Häcken och att en övergång var nära förestående. Nu är alltså alla pusselbitar på plats och spelaren är helt klar för spel i tränaren Andreas Alms lagbygge nästa säsong. 

Leo Bengtsson har fått lite speltid i Hammarby och var redan i somras på väg bort då IFK Norrköping visade intresse. Han var själv tydlig med att ett klubbyte kunde behövas. 

– Det är kul att det skrivs om en men jag vet inte vad jag kan säga om det. Det finns väl en liten sanning i allt som skrivs i medierna. Sedan vet jag inte mer än så.

– Jag är jättebesviken över speltiden här. Jag har fått fyra eller fem inhopp och jag behöver speltid. Det är klart att om det finns en lösning på det så tackar jag inte nej till det, sa Bengtsson om sin situation i somras.

Ska ersätta Paulinho 

BK Häckens tanke är att vindsnabbe Leo Bengtsson och talangen Ali Youssef, 19, ska slåss om platsen som vänsterytter/vänsterforward och fylla tomrummet efter storstjärnan Paulinho, som från och med 2020 spelar i israeliska Hapoel Be'er Sheva. 

Leo Bengtsson byter Stockholm mot Göteborg.
Foto: OSKAR MÅNSSON

Leo Bengtsson är BK Häckens fjärde nyförvärv till kommande säsong. Sedan tidigare har klubben gjort klart med mittbacken Tobias Carlsson från Varberg och mittfältaren Patrik Wålemark från Qviding. Och en vecka före jul presenterades finske landslagsanfallaren Jasse Touminen. 

– Hela paketet här känns bra. Jag har pratat med folk som känner till klubben och de har bara sagt bra saker. Jag har även pratat med tränaren om hans tankar och allt känns precis som jag vill ha det. Att komma hit är helt rätt för min karriär och det känns verkligen som att klubben vill ha mig, sa Jasse Touminen. 

BK Häcken drar i gång försäsongen den 7 januari och då är planen att Leo Bengtsson är med. 

Sportchefen Sonny Karlsson har som policy att inte kommentera spelare in och ut innan informationen finns att tillgå på klubbens hemsida.