Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Häcken slog Örebro – närmar sig Europa

Ahmed Yasin.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Häcken närmar sig Europaspel nästa säsong.

Hisingenlaget slog Örebro med 3–0 och har allt i egna händer inför den sista omgången i herrallsvenskan.

– Vi ska göra allt för att vinna den matchen och ta en Europaplats, säger Ahmed Yasin till Dplay.

Kampen om den sista kvalplatsen till den nystartade klubblagsturneringen Europa Conference League hårdnar.

Djurgården förlorade med 1–2 borta mot överraskningslaget Mjällby och ligger nu tre poäng bakom Häcken inför den sista omgången.

– De gjorde det? Perfekt för oss. Mycket bra. Vi har alltid haft hoppet och aldrig gett upp. vi ska spela in i det sista. vi ska göra allt för att vinna den matchen och ta en Europa-plats, säger Ahmed Yasin.

Möter Kalmar i sista omgången

Häcken inledde piggt och tilldelades en tidig som straff, som Ahmed Yasin inte lyckades förvalta. Men kort senare kunde den 20-åriga talangen Ali Youssef borra in ledningsmålet i Oscar Janssons vänstra hörn.

Innan halvleken var över hade hemmalaget skaffat sig en 3–0-ledning. Först skickade Leo Bengtsson in en projektil från straffområdet och sedan kom Ahmed Yasin i ett friläge där han lyckades trycka in sin egen retur. Andra halvleken blev mållös och matchen slutade 3–0.

I den avgörande omgången, den 6 december, ställs Häcken mot nedflyttningshotade Kalmar.