Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Häcken räddade en poäng i slutminuterna

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Häcken gjorde allt rätt – utom att göra mål. 

Mjällby låg rätt defensivt, väntade på sina chanser och utnyttjade dem kliniskt när Max Watson och Moses Ogbu såg ut att bärga tre poäng för listerlänningarna.

Då löste Daleho Irandust och Gustav Berggren ett oavgjort slutresultat i andra halvlek.

– Vi är grymt besvikna, säger Gustav Berggren i Dplay.

Ett kreativt anfallsspel, massivt bollinnehav och skottförsök i massor. 

Häcken, med Leo Bengtsson och Erik Friberg tillbaka i startelvan, gjorde precis allt rätt mot Mjällby. 

Utom mål.

Där var det blekingarna som såg ut att dra det längsta strået efter en brutal försvarsmässig insats på Bravida arena. Trots Häckendominans var det Mjällby som tog ledningen efter 14 minuters spel när Jacob Bergström höll undan för en utboxande Pontus Dahlberg – Max Watson fick öppet mål och satte bollen enkelt. 

Ogbu målskytt – igen 

Häcken gav dock inte upp, utan fortsatte att dominera tillställningen spelmässigt. Skotten blockerades dock av Mjällbyförsvaret och en storspelande Carljohan Eriksson i bortalagets mål. Då klev Moses Ogbu in i handlingen när en djupledsboll nådde Jacob Bergström som på ett tillslag förlängde bollen mot den bortre stolpen – en slängnick senare stod det 2–0 till gästerna. 

Häcken reducerade i det efterföljande anfallet genom Daleho Irandust, men lyckades få utdelning för sin massiva press först i den 83:e minuten när Gustav Berggren nådde högst på en frispark från just Irandust.

Gustav Berggren efter matchen: 

– Vi är grymt besvikna med 2-2 här i dag, vi har tillräckligt med chanser för att vinna matchen, säger en nedslagen Gustav Berggren i Dplay.

Jacob Bergström:

– Vi ”käkar puck” och kämpar som de säger i hockey, men vi är nöjda med att få med oss en poäng. Den första assisten är go', där får jag två knän i ryggen men får fram den ändå. Den andra är en fin boll av Besard (Sabovic), vi visste att deras mittbackar är långsamma.