Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Häcken överraskat av Hammarbys bud

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Häcken gav ett bud till Paulinho, 33.

Men Hisingsklubbens bäste målskytt genom tiderna valde Hammarby.

– Modigt av Hammarby att skriva ett sådant avtal när man vet vilken skadehistorik som finns, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson.

För tre månader sedan stod Paulinho och sjöng med Häckens fans i klacken när han var avstängd från det som skulle ha blivit hans sista hemmamatch.

Efteråt pratade han om att han ville komma tillbaka till Hisingen och avsluta sin karriär där.

Paulinho erbjöds ett kontrakt

Under fredagen skrev brasilianaren i stället på ett tvåårskontrakt med Hammarby.

– Jag visste att vi hade konkurrens, men visste inte att det var från Hammarby, säger Sonny Karlsson.

När det i måndags blev klart att Paulinho brutit kontraktet med israeliska Hapoel Beer Sheva, utan att ha spelat en enda minut, var Sonny Karlsson på hugget direkt.

Spelaren som under nio säsonger öst in mål i Häcken erbjöds genom sin agent ett kontrakt.

– Vi jagar en spelare från mittfältet och framåt som betyda lite extra, ett namn som gör skillnad. ”Palle” kunde ha varit den spelaren om han hade varit på planen, säger sportchefen.

– Och vi ville ha tillbaka honom. Oavsett hur hans status är i dag ville vi erbjuda ett kontrakt för lång och trogen tjänst.

”Modigt av Hammarby”

Är du överraskad över att han valde Hammarby?

– Jag är mer överraskad över att Hammarby bjudit så mycket. Jag tycker att vi la ett tillräckligt bra bud, men Hammarbys måste ha varit bättre. Vi tog ett beslut utifrån den information vi hade. Men det är modigt av Hammarby, svarar Sonny Karlsson.

Förklara!

– ”Palle” har ju varit drabbad av skador. Under sista halvåret hos oss visste vi inte hur det skulle bli. Han tränade mindre än de flesta andra och kunde inte alltid spela. Och han spelade ingen match i Israel. Det är modigt av Hammarby att erbjuda ett sådant kontrakt med den skadehistoriken, säger sportchefen.

Hur ska det bli att se Paulinho honom i Hammarbys tröja?

– Jag är luttrad, jag ser på det rent krasst. Han är i ett annat lag nu, hos en konkurrent. Spelarna går dit där kontrakten är större, lojaliteten är som bortblåst, svarar Sonny Karlsson.