Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Häcken närmar sig en dubbelvärvning

Häckens sportchef Sonny Karlsson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

BK Häcken är på väg att ta in två spelare från Elfenbenskusten. 

Enligt SportExpressens uppgifter är klubben nära att värva in yttern Beni Traoré, 19, från ASEC Mimosas. 

Dessutom väntas klubben låna in en ytterback från samma klubb. 

BK Häcken siktar på att komma trea i allsvenskan den här säsongen och därmed ta den tredje och sista direktplatsen till Europaspelet nästa år. 

Det krävs att klubben laget hållar undan för IFK Norrköping i sista omgången, där Andreas Alms gäng är två poäng före ”Peking” och tre poäng för Djurgården inför den sista omgången. 

På väg att värva ytter

Häcken möter Kalmar FF borta medan IFK Norrköping möter Helsingborgs IF på hemmaplan. Samtidigt pågår Hisingsklubbens arbete med att sätta truppen inför 2021. 

SportExpressen har tidigare avslöjat att holländska Groningen har slutscoutat Daleho Irandust. Dessutom lär Adam Andersson lämna efter säsongen och där norska Rosenborg är en av klubbarna som är intresserade av att värva Andersson. Men förstärkning är nu på väg.

Enligt SportExpressens uppgifter är klubben nära att göra klart med Beni Adama Traoré från Elfenbenskusten. 

Ser ut att låna in ytterback 

19-åringen spelar just nu i ASEC Mimosas, samma klubb som Hammarby värvade Kossounou Odilon från, och har förhandlat med Häcken ett tag. Allt talar för att han blir klar för klubben inom kort. 

Dessutom ser klubben ut att ta in ytterligare en spelare från ASEC, men där rör det sig troligtvis om att Häcken lånar in en ytterback med en köpoption.