Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Torstensson: ”Calle är i sitt livs form”

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Mjällby har tätat till defensiven i jakten på nytt allsvenskt kontrakt. 

Det svåra bortamötet med BK Häcken slutade mållöst – lagets fjärde nolla bakåt på de fyra senaste matcherna. 

– Vi gör en väldigt bra insats både framåt och bakåt i första, säger tränaren Anders Torstensson. 

Det blev ingen sprakande föreställning i höstkylan på Hisingen. Mjällby inledde dock oväntat piggt, inte sällan via Malmö FF-lånet Amin Sarr. 

BK Häcken kom sedan in i det, men hade förtvivlat svårt att skapa heta målchanser. 

0-0 i paus – sedan satte hemmalaget fart och skapade en del halvfarliga lägen, men Carljohan Eriksson gjorde vad han skulle i målet. 

BK Häcken fick nytt hopp när Bénie Traore hoppade in och drog upp tempot, men något mål blev det inte. Mjällby, som låg på ganska hårt på stopptid, knep en viktig poäng i jakten på nytt kontrakt. Laget ligger kvar på kvalplats, men har i alla fall fått ordning på defensiven den senaste tiden. 

– Vi fredar oss bra och med tanke på andra halvtimmen är vi nöjda med att vi får med oss en poäng. Vi är täta bakåt och ”Calle” i målet är i sitt livs form, säger Anders Torstensson.

”Vi styr inte mittfältet som vi brukar”

Mjällby har inte släppt in något mål på de fyra senaste matcherna i allsvenskan. På torsdag väntar Halmstads BK på hemmaplan. 

BK Häcken ligger på plats tio efter 19 omgångar, en klar missräkning för toppaspiranten som har flera tunga skadeavbräck. 

– Vi blev passiva i inledningen i dag, men vi skapar flera bra chanser i andra halvlek. Men vi styr inte mittfältet som vi brukar göra, det var ju Tobias (Carlsson) första match på den positionen. Det gick lite sakta i spelvändningarna för oss på mitten, säger BK Häckens tränare Per Mathias Högmo.