Häcken jagar Dahlberg – i kontakt med Watford

Se senaste avsnittet av ”Allsvenska juryn”. Nyheter och snackisar från allsvenskan med Expressens reportrar.
Pontus Dahlberg.
Foto: BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN / TT / TT NYHETSBYRÅN

BK Häcken har målvaktskris efter att Peter Abrahamsson, 32, skadade korsbandet.

Enligt uppgifter till SportExpressen har nu klubben tagit en första kontakt gällande att försöka låna in förre Blåvitt-målvakten Pontus Dahlberg, 21, från Watford.

Det var i måndags som BK Häckens mardrömsbesked kom. 

Målvakten Peter Abrahamsson, 32, slet av korsbandet i förlusten mot Djurgården i lördags – och missar resten av säsongen.

– Det kändes inte som att det var det (korsbandet), så jag blev lite ställd när jag fick beskedet, sade han i ett uttalande.

Avslöjar: Häcken vill värva Pontus Dahlberg

Beskedet var ett tungt slag för BK Häcken. Och sportchefen Sonny Karlsson berättade efteråt att klubben nu skulle ge sig ut på jakt för att hitta en ersättare.

– Vi har en målvaktsbesättning, men det är som alltid struligt med långtidsskador på målvakter. Vi hade ju Jonte (Jonathan Rasheed) som drog hälsenan förra året och då måste man ju ha in folk som täcker upp. Det blir likadant nu eftersom fönstret är öppet, vi kommer titta efter möjliga lånealternativ.

Har haft tufft med speltiden

Nu kan Sportexpressen avslöja att Häcken tagit en första kontakt gällande att försöka låna in förre Blåvitt-målvakten Pontus Dahlberg från Watford.

21-åringen har haft tufft med speltiden i engelska klubben sedan han anslöt på ett femårskontrakt 2018. 

– Det är som det är. Jag kämpar på och försöker hålla mig i så bra form som möjligt när det kan dyka upp en chans, har han tidigare sagt i en intervju med GT. 

Han har i år varit utlånad till nederländska Emmen, men utan att få speciellt mycket speltid där heller.

Dahlberg, som har långt förflutet i IFK Göteborg blev en stor publikfavorit i klubben efter att han kom upp i A-laget 2016. 

Men i och med att Giannis Anestis har imponerat stort som förstemålvakt så är Blåvitt inte aktuellt för Dahlberg i det här skedet.


LÄS MER: Mardrömmen: Missar resten av säsongen 

LÄS MER: Dahlberg: ”Jag vill spela och är inte så jäkla kräsen”