Häcken in i jakten på Martin Olsson

Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Martin Olsson ser ut att lämna Helsingborgs IF.  

Enligt SportExpressen vill såväl Denizlispor i Turkiet och Pafos FC på Cypern samt BK Häcken ha landslagets vänsterback. 

32-åringen väntas fatta sitt beslut inom de närmaste dagarna. 

Helsingborgs IF åkte som bekant ur Allsvenskan 2020 och spelar säsongen 2021 i Superettan. Sedan tidigare har Mix Diskerud lämnat klubben och skrivit på för Denizlispor i Turkiet, dit även Häckens Ahmed Yasin gått. 

Samtidigt har Martin Olssons kontrakt med Helsingborg gått ut och hans framtid har varit osäker. Allt talar dock för att landslagsmannen har gjort sitt i HIF och kommer att lämna klubben. Enligt vad SportExpressen erfar är BK Häcken ett av lagen som nu försöker värva Olsson. 

Häcken har tidigare blivit av med Adam Andersson till Rosenborg, som lämnade som bosman, och klubben ser Olsson som en ersättare på vänsterkanten.  

Tar ett beslut inom kort 

Pafos FC och Denizlispor är ytterligare två lag som är med i jakten på Olsson, något som bland annat Sportbladet rapporterat om sedan tidigare. Olsson som har Högaborg som moderklubb har tidigare representerat klubbar som Blackburn, Swansea och Norwich innan han skrev på för Helsingborgs IF inför förra säsongen. 

Nu återstår att se vart karriären fortsätter och Olsson väntas ta ett beslut inom de närmaste dagarna, erfar SportExpressen. Olsson har gjort 51 A-landskamper för Sverige.