Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Häcken fortsatt segerlöst: ”Tufft”

Joona Toivio.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Alexander Jeremejeff.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Andreas Alm.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. BK Häcken har ännu inte vunnit i allsvenskan.

Andreas Alm menar att de får fokusera på bottenstriden i nuläget.

– Vi har två poäng av 15 möjliga, vilket gör att vi är förankrade i botten, säger Andreas Alm.

BK Häcken såg ut att gå mot sin första seger i derbyt mot Blåvitt. Men i den 95:e minuten ville Kolbeinn Sigthorsson och domaren annat, när den isländske anfallaren ordnade en straff.

Tobias Sana klev fram och kvitterade.

Efteråt var Häcken besviken på domaren och tyckte att straffen var felaktig.

– Vad ska man säga... Det är en väldigt billig straff. Det känns som att domaren är redo för att blåsa direkt, säger Joona Toivio, som orsakade straffen.

Alm om bottenstrid

Därmed har Häcken ännu inte inkasserat sin första seger för säsongen, trots att laget förväntades vara med i titelstriden. Något de själv förklarade inför säsongen att de ville vara.

– Vi har två poäng av 15 möjliga, vilket gör att vi är förankrade i botten och det är det som det handlar om framöver, säger Andreas Alm efter matchen.

Han fortsätter:

– Om du har två poäng av 15 tar det långt tid innan du hamnar i en annan region än bottenstriden. Vi har ändå varit inställda på att det tar många poäng innan man hamnar på et annat ställe. AIK var där i fjol och rustade upp under sommaren och tog in en del spelare, det tar långt tid innan man är på säker mark.

Efter krysset mot Hammarby senast pratade Häcken om ”ett fall framåt”.

– Jag tycker att vi gör det jättebra sist mot Bajen, surt som fan med kryss. I dag har vi egentligen tre poäng som försvinner. Intentionerna går åt rätt håll. Men vi måste börja samla treor, säger Alexander Jeremejeff.

”Hjälper inte bli deprimerad”

Efter matchen var det en besviken Joona Toivio.

– Det är tufft så klart. Det är bara att fortsätta och ta nästa match och se till att vinna den. Nu har vi ändå spelat bra de två senaste matcherna, vi är på rätt väg, säger Toivio.

Han fortsätter:

– Folk har inte börjat deppa för mycket, vilket är viktigt. Jag har varit i den situationen flera gånger förr och det hjälper inte att man blir deprimerad. Det gäller att fokusera på nästa match.