Häcken förlorade - efter dubbla självmål

Samuel Gustafsson och Tobias Carlsson deppar.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Alexander Jeremejeff.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Dubbla självmål och en ny serieledare.

Häcken förlorade mot Djurgården med 2–1 borta på Tele 2 Arena.

– Vi vet att vi möter ett väldigt bra lag som är bra på alla spelets delar, säger Per-Mathias Högmo.

Djurgården inledde matchen piggast och skapade en hel del målchanser. Men det var fortsatt mållöst när lagen gick in till halvtidsvilan. 

Dubbla självmål

Knappt tre minuter efter halvtid skulle dock hemmalaget ta ledningen. Aslak Fonn Witry drog till med ett skott som Tobias Carlsson olyckligt stötte in i eget mål.

– Det blev lite halvdant där, det var lite onödigt får man säga. Men det är sånt som händer, säger Tobias Carlsson. 

Bara tio minuter senare hände det igen. Men denna gång var det Aslak Fonn Witry som stötte in bollen i eget mål. 

Nasiru Mohammed letade fram till Leo Bengtsson med en djupledsboll, som Witry var först på, men han tacklade in bollen i eget mål. 

Två självmål på mindre än tio minuter och det stod 1-1.

– Det märks att vi kommer från en period med tätt spelschema, så jag är nöjd med det som sker till 1-1, säger Per-Mathias Högmo. 

”Möter kanske allsvenskans bästa lag”

Men Djurgården skulle återta ledningen när drygt 25 minuter återstod. Jacob Une Larsson drog till i straffområdet i en tilltrasslad situation.

2–1 i Djurgårdens favör skrevs slutresultatet till men Per-Mathias Högmo var trots resultatet inte alltför besviken på prestationen. 

– Jag är nöjd med att vi utvecklar vårt spel. Jag sa till spelarna och ta med det som vi var bra på och bygga vidare på det. Vi möter kanske allsvenskans bästa lag, säger han. 

Tobias Carlsson fyller i.

– Det här är en av de tuffaste matcherna på förhand under hela säsongen. Men jag tycker vi står upp bra och är riktigt nära att få med oss 2–2 på slutet, säger han. 

”Tycker att vi störde de litegrann”

Alexander Jeremejeff som linkade av mot Aberdeen i torsdags var tillräckligt frisk för att starta.

Även han benämner Djurgården som kanske det bästa laget i allsvenskan.

– En tuff match, vi möter seriens kanske bästa lag och dem är duktiga. Synd att vi släpper in ett sånt skitmål där vi inte riktigt får bort bollen på en fast situation. Men sån är fotbollen, säger Alexander Jeremejeff och fortsätter:

– Det hade varit skönt att få med sig en poäng hem. Men det finns flera positiva saker vi kan ta med oss från matchen tycker jag.