Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Häcken blev utspelade - föll stort mot Aberdeen

Aberdeen kopplade greppet om dubbelmötet efter en 5–1 vinst.
Foto: MARC SCATES / BILDBYRÅN
En tuff dag på jobbet för Per-Mathias Högmo och hans lag.
Foto: MARC SCATES / BILDBYRÅN
Alexander Jeremejeff gjorde ett mål. Men det hjälpte inte mycket.
Foto: MARC SCATES / BILDBYRÅN

Ett ovisst möte på förhand.

Men Aberdeen kom till matchen fulla av energi och Häcken hade inte mycket att sätta emot. Slutresultatet skrevs till 5–1 i skottarnas fördel och ett avancemang känns långt borta för Hisingslaget.

Inledningen mellan Häcken och Aberdeen präglades av högt tempo och tuffa dueller. Inget av lagen lyckades dock att koppla ett grepp om matchen. 

Men i mitten av den första halvleken tog hemmalaget från Skottland över allt mer. Inom loppet av två minuter skapade de två jättelägen, dock utan att få resultat.

Den tredje gången blev det dock utdelning. Mittbacken Andrew Considine nådde högst på en hörna och nickade in 1–0 till Aberdeen i den 28:e minuten. 

Häcken hade efter målet väldigt svårt att ta sig ur motståndarnas press. Precis innan paus kom också nästa smäll då Aberdeen fick straff. Den förvaltades på bästa sätt och därmed 2–0 till hemmalaget. 

Det krävs en mirakelvändning på Bravida Arena nästa torsdag för Häcken.
Foto: MARC SCATES / BILDBYRÅN

Krävs en mirakelvändning 

Häckens hopp om att hitta ett tidigt reduceringsmål suddades tidigt ut av Aberdeen. Åtta minuter efter paus blev nämligen Lewis Ferguson tvåmålsskytt då han hittade rätt från distans. 

3–0 till Aberdeen och dessutom klev både Erik Friberg och Ali Youssef av skadade.

Men responsen kom snabbt. Alexander Jeremejeff reducerade efter en fin aktion med 30 minuter kvar att spela, ett viktigt mål för gästerna.

Närmare än så kom inte det allsvenska laget. Istället utökade Aberdeen ledningen till 4–1 i den 83:e minuten då Christan Ramirez tryckte in bollen i mål. 

Men hemmalaget var inte klara där. På tilläggstid sköt inhopparen Connor McLennan 5–1. 

Med det sagt ser det minst sagt mörkt ut för Hisingslaget inför returen nästa torsdag.