Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guldhjälten blir allsvensk tränare

Emir Bajrami.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Bajrami i landslaget 2012.Foto: BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Elfsborg har presenterat sin nya ledarstab. 

Där tar den förre guldhjälten Emir Bajrami, 31, plats – han går in som assisterande tränare. 

– Det kommer att bli en jätteutmaning, det är inga tvivel om det, men för de som känner mig så har jag sällan backat för utmaningar, säger han till klubbens hemsida

Emir Bajrami slog igenom i Elfsborg och blev 2010 utlandsproffs i holländska FC Twente. Mittfältaren hann också med spel i Monaco och Panathinaikos innan han 2015 flyttade hem till Borås igen. 

Men hans karriär har kantats av skador och efter säsongen 2018 meddelade Bajrami att det var färdigspelat på elitnivå. 

I fjol tränade han ihop med Tobias Linderoth Elfsborg U19-lag som vann SM-guld. Nu är det alltså dags att ta klivet upp i A-laget där han blir assisterande tränare till managern Jimmy Thelin. 

– Tanken på att få ta klivet upp och arbeta på Sveriges absolut högsta nivå gör mig oerhört taggad. Det är för mig ett ärofyllt uppdrag och jag är mycket glad och stolt över att Jimmy tror på mig och ger mig den här chansen. Det kommer att bli en jätteutmaning, det är inga tvivel om det, men för de som känner mig så har jag sällan backat för utmaningar. Samtalen med Jimmy har varit väldigt bra. Jag ser framemot att arbeta med honom och fortsätta att lära mig av hans sätt att leda. Det ska bli fantastiskt kul att köra i gång, säger Emir Bajrami till klubbens hemsida. 

Värvar från Djurgården 

Elfsborg har också hämtat in Victor Stoltz som ny fystränare. Den 36-årige stockholmaren kommer närmast från Djurgårdens IF:s ungdomsakademi. 

– Säsongen är snart i gång och jag är väldigt glad över att den nya tränarstaben är på plats. Både Emir och Victor är två tränare och personer vi tror kommer att bidra mycket och hjälpa oss framåt i vårt arbete, säger manager Jimmy Thelin till klubbens hemsida. 

Elfsborgs tränarstab 2020

Jimmy Thelin – Manager

Emir Bajrami – assisterande tränare

Victor Stoltz – fystränare

Linus Eriksson – Målvaktstränare

Dan Fransson – fysansvarig