Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Grinigt och mållöst i Göteborgsderbyt

Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTIAN FLODIN / FRILANSFOTOGRAFERNA / 409 FRILANSFOTOGRAFERNA.SE

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Stundtals grinigt var det på plan när IFK Göteborg tog emot BK Häcken under söndagen.
Men slutresultatet skrevs till 0-0 och delad poäng.
– Tabellmässigt ett iskallt derby men ett bra derby i övrigt, bra fart, bra kamp och fina prestationer av båda lagen, konstaterar Andreas Alm, tränare i BK Häcken.

Det var en het derbymatch mellan IFK Göteborg och BK Häcken – men några mål fick inte de tillresta supportrarna se på Gamla Ullevi. 

Hemmalaget inledde bäst men Häcken repade sig och en bit in i första halvlek som var det en jämn kamp i såväl spelet som spelarna sinsemellan. 

Innan halvtid hade matchen hunnit samla på sig flera situationer som väckte diskussion både på plan och i tv-studion. 

Vibe ville ha straffspark 

Bland annat när Daleho Irandust, dryga halvtimmen in i matchen, såg ut att gå helt fri och fälldes av Krisopher Da Garca. Häcken-lägret ropade på rött kort men Da Garca fick i stället syna det gula. 

Även andra halvlek innehäll en hel del känslor. Bland annat ville inhoppande Lasse Vibe ha straff i den 74:e matchminuten när han gjordes omkull. Göteborg-spelaren la sig ned demonstrativt men fick ingen straffspark till sin fördel. 

– Han ville visa att han hade jätteont, säger Rasmus Lindgren i C More efter matchen som försökte hjälpa Vibe upp där han låg i straffområdet. 

Han fortsätter: 

– Det är nog kontakt där också men det är svåra beslut. 

Holm: ”Tyckte verkligen det var straff” 

Emil Holm som spelade sin första match från start åkte på ett gult kort i samband med situationen för snack. 

– Det var dumt gjort. Men det är en lärdom jag gör det inte nästa gång, säger Holm i C More och tillägger:

– När det hände tyckte jag verkligen att det var straff men man får respektera det.

Paulinho hade en chans i slutminuterna men skottet gick inte i mål, Häcken-spelaren la sig i gräset – och slutresultatet blev 0-0. 

Poya Asbaghi kommenterade straffsituationerna på presskonferensen. 

– Det är svårt att säga. Det blir många egentligen. Lasse får kontakt och det är uppenbart och ett skott från Hosam som ser ut att ta på någons arm. Någon borde ha varit straff kan jag känna, men det är svårt för mig att se, säger IFK Göteborgs tränare. 

”Ett iskallt derby – men bra i övrigt” 

Poya var överlag nöjd med matchen genomförande.

– Det är klart att vi alltid vill vinna hemma. Tittar man på matchen som helhet gör vi återigen en bra prestation. Jag tycker att vi inleder matchen bra. 

– Vi avslutar våra sista 20 minuter med två mittfältare som mittbackar. Sebban spelar mittback hela matchen. Emil Holm gör sin debut från start och jag är otroligt imponerad över våran insats och deras insats med tanke på rockaderna och hur vi hantera det som lag, summerar Asbaghi. 

Andreas Alm tyckte inte att 0-0-resultat speglade matchen. 

– Tabellmässigt ett iskallt derby men ett bra derby i övrigt, bra fart, bra kamp och fina prestationer av båda lagen. Vi är ett lag som är bra defensivt i långa stunder, jag tycker att deras friläge med Hosam sårar oss mest. Vi spelar bra försvarsspel och ändrar vår defensiv helt och hållet, vi har inte spelat så här tidigare. Det var skillnad från alla matcher i år. Det funkade bra.

– 0-0… Ja, det är som det är. Inte så mycket att säga om. Matchen är bättre än resultatet tycker jag, matchen är bättre än ingenmanslandet där båda lagen är för tillfället.