Blåvitt tackar fansen efter matchen. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNBlåvitt tackar fansen efter matchen. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Blåvitt tackar fansen efter matchen. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Hattrickskytten Nahir Besara. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNHattrickskytten Nahir Besara. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Hattrickskytten Nahir Besara. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Jörgen Lennartsson. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNJörgen Lennartsson. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Jörgen Lennartsson. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Sportchef Mats Gren. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNSportchef Mats Gren. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Sportchef Mats Gren. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Gren slår tillbaka: "Varit mycket tjat"

Publicerad

ÖREBRO. IFK Göteborgs sportchef Mats Gren vill inte kommentera tränarens Jörgen Lennartssons vara eller icke vara efter 2-4-förlusten mot Örebro.
Men Gren slår tillbaka mot kritiken om att klubben inte lyckas förlänga med sina spelare.
– Det har varit jävligt mycket tjat om det. Se på Malmö, de har tolv utgående kontrakt, säger Gren.

IFK Göteborg tunga säsong fortsätter. Blåvitt blev totalt utspelade i första halvlek mot Örebro och låg under med 0-4 i paus. I andra halvlek ryckte Göteborg upp sig, men närmare än 2-4 kom de inte. Efter slutsignalen protesterade vissa av de tillresta supportrarna genom att skrika "Avgå Jörgen" med riktning till tränaren Jörgen Lennartsson – som på presskonferensen bad supportrarna om ursäkt för lagets insats.
Efter presskonferensen träffade SportExpressen Blåvitts sportchef Mats Gren.
– Jag har spelat fotboll själv men det är svårt att förklara vad som hände under de första 35 minuterna, säger Mats Gren.
– I andra halvlek är vi på det igen, men det gör det bara ännu svårare att förstå.

"Det är frustration"

Gren ville inte kommentera om Jörgen Lennartsson har fortsatt förtroende.
– Jag tänker inte kommentera något om Jörgen nu. Det är spelarna där ute som under en halvtimme inte... ja, vi ligger inte rätt, vi går inte in i närkamper, vi har ingen fart framåt.
Vissa fans skrek på Jörgens avgång. Hur ser du på det?
– Det är frustration, men det är frustration över hela linjen. Från mig, till Jörgen, till supportrarna. Att de skriker beror på ett stort engagemang. Men just den frågan – Jörgen hit eller Jörgen dit – kommer jag inte kommentera. Han är vår tränare och han kommer säkert vara vår tränare imorgon.
På presskonferensen fick Lennartsson frågor om de många spelarkontrakt som går ut efter säsongen. Lennartsson svarade att situationen "inte var optimal".
– Jag vet också att det inte är en optimal situation, säger Gren.
– Men sen gäller det att hantera situationen när spelare inte vill skriva på av olika anledningar. Spelarna måste också prestera, särskilt om de vill komma någonstans som vissa vill.
Vilka spelare tänker du på?
– Det har varit så sen början: flera spelare som inte velat skriva på och förlänga. Många spelare har sagt att de inte velat förlänga nu utan vänta till sommarfönstret och se.
Är det klubbhjärta som du saknar?
– Det ska du inte fråga mig, det ska du fråga spelarna.
Men du upplever att det här är en generell sak?
– Jag vet ju vad spelarna har sagt till mig, men det tänker jag inte kommentera. Jag kan ju argumentera för mitt, men jag bestämmer inte över dem i slutändan.

"Jävligt mycket tjat om det"

Samtidigt tycker Gren att det har varit överdrivet fokus på just kontraktsituationerna.
– Jag tycker att det är jävligt mycket tjat om det sedan några veckor. Se på Malmö, de har tolv utgående kontrakt. Hade vi börjat bättre i våras hade man inte pratat om det. Nu gäller det att vi alla tar vårt ansvar: spelarna, Jörgen som är tränare och jag som är chef för det sportsliga. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag