Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Roland Nilssons drömstart i Blåvitt

Foto: D Play
Foto: D Play
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

IFK Göteborg har vunnit en fotbollsmatch. 

Blåvitt körde över Falkenberg med 3-0 – i Roland Nilssons första match som IFK-tränare. 

– Vi åkte på en jävla käftsmäll senast och ”Rolle” kommer in med energi och har fått ihop oss som ett lag på bara några dagar, säger Pontus Wernbloom. 

Det vankades ångestmöte när Falkenberg tog emot IFK Göteborg. Båda lagen är i desperat behov av tre poäng. 

Blåvitt sparkade Poya Asbaghi under landslagsuppehållet och tog i stället in Roland Nilsson. 

Under söndagen var det dags för ”Rolle” att leda sitt lag. 

Kharaishvili ut skadad

Och det började bra. 

IFK Göteborg tog ledningen när Alexander Farnerud kyligt placerade in 1-0, framspelad av Pontus Wernbloom. 

Minuter senare utökade bortalaget till 2-0. Den här gången var det FFF-backen Anton Wede som olyckligt – och osannolikt nog – styrde in bollen i eget mål. 

– Det är helt sanslöst, säger kommentatorn Jonas Dahlquist i Dplay. 

Blåvitt fick sedan chansen att göra 3-0 men Tobias Sana missade straffen. Dessutom fick de se Giorgi Kharaishvili återigen kliva av skadad. Patrik Karlsson Lagemyr ersatte honom.

Wernbloom: ”Inte har vunnit på 200 matcher”

I den andra halvleken försökte FFF jobba in sig i matchen men kom aldrig till några heta målchanser. I stället fick Blåvitt ännu en straff och återigen klev Tobias Sana fram. Den här gången var han pricksäker och 3-0 var ett faktum. Resultatet stod sig matchen ut och innebar att IFK Göteborg tar första segern sedan 2 (!) juli. 

– Med tanke på att vi inte har vunnit på 200 matcher så är det klart är när det står 3-0 kanske man ska gå för fyran och femman och hitta de här kontringarna och spelen emellan, men det har vi kanske inte självförtroende till i dag, men efter den här vinsten ska vi nog kunna spela bättre, säger Pontus Wernbloom. 

Lagom med en timmes speltid för dig i dag? 

– Det var väldigt lagom, jag var väldigt trött. Det är en bit kvar men matchen passade mig ändå rätt bra tycker jag. Det ska nog gå framåt med den här innanför västen. Nu får vi en go känsla inför torsdagen (FCK). Det är sjukt att en fotbollsmatch kan få en att få så mycket bättre. Det är otroligt och det ska vi ta med oss.

Roland Nilsson var förstås belåten efter segern och menade att man klarade matchplanen hyfsad bra. 

– Det finns mycket att hämta i det här laget, men vi måste få ut det tillsammans, inte en och en. Det är alltid viktigt, alla segrar är viktiga. Nu har spelarna fått känna hur det är att vinna och sedan är det lätt att relatera det.

– Det finns grejer att jobba vidare med. Vi måste kunna variera mer och spela snabbare ibland och hålla i bollen ibland, och samtidigt värdera när vi ska göra det. I försvaret måste vi lita på varandra att vi gör jobbet, så att det görs utan att vi behöver skrika på varandra hela tiden, säger ”Rolle”.